Rybacie mäso
Obaľovaný pangasius v kukuričnej múke PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:53

Ingrediencie

1/2 kg filé pangasius, 1/2 hrnčeka kukuričnej múky, 2 vajcia, olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup

 Umyté a usušené porcie pangasiusu, osolíme, opepríme, namočíme v rozšľahánom vajíčku a obalíme v múke. V panvici rozpalíme olej a rybu v ňom usmažíme z obidvoch strán. Podávame so zemiakovou kašou.

 


 

 
Pečený pangasius s mandľami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:50

Ingrediencie

4 filety z pangasia, soľ, citrónová šťava, 3 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice drvených mandlí, 1 lyžica sézamu, 3 lyžice korenia na ryby, olej

Postup

Rozmrazenú rybu zľahka osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme pol hodiny odležať. Strúhanku, múku, mandle, semienka a korenie dobre premiešame. Plech alebo pekáč vyložíme papierom na pečenie a ten potrieme olejom. Pangasa osušíme a obalíme v sypkej zmesy, pekne ho do neho pritlačíme. Naskladáme na plech a každý kúsok pokropíme lyžicou oleja. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov a pečieme 20 minút. Po 20 minútach otočíme a pečieme nešte 5-10 minút. Podávame s ľubovoľne upravenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Plody mora PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:48

Ingrediencie

500 g plody mora (zmes krevety, sépie, kalamáre, slávky), 1 cibuľa, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ, oregáno, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja

Postup

Na oleji osmažíme najemno posekanú cibuľu, pridáme rascu. Plody mora prepláchneme v teplej vode a pridáme k cibuli, posolíme, pridáme korenie a prelisovaný cesnak. Na prudkom plameni smažíme asi 10 minút, pokiaľ sa šťava nevyparí. Opatrne občas premiešame.

 


 

 
Rybací nákyp PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:45

Ingrediencie

700 g rybacie filé alebo hoky, 250 ml mlieka, 100 g polohrubej múky, 3 vajcia, 70 g masla, 1 kypriaci prášok, soľ, petržlenová vňať, strúhanka

Postup

Zmiešame múku, kypriaci prášok, mlieko, rozpustené maslo, žĺtka, soľ, vňať a na kocky nakrájané rybacie mäso. Všetko dôkladne premiešame. Nakonec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Masu vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Prekryjeme alobalom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 40 minút. Potom alobal zložíme a dopečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 


 

 
Zapekané rybie filety PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 07:41

Ingrediencie

1 kg rybacie filety (Hoky), zemiaky, 100 g masla, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, soľ, drvená rasca

Postup

Dno a boky pekáča vymastíme maslom. Na spodok navrstvíme očistené a na kolieska nakrájané zemiaky. Na zemiaky poukladáme z obidvoch strán posolenú rybu, posypeme rascou, narežeme na kolieska cibuľu. Posledná vrstva sú opäť navrstvené, na kolieska pokrájané zemiaky. Posolíme, popepríme, posypeme jemne paprikou a narežeme na plátky nakrájané maslo. Pečieme pri teplote 200 stupňov.

 


 

 
« ZačiatokDozadu123DopreduKoniec »

Stránka 3 z 3

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist