Pečený pangasius s mandľami Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 07:50

Ingrediencie

4 filety z pangasia, soľ, citrónová šťava, 3 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice drvených mandlí, 1 lyžica sézamu, 3 lyžice korenia na ryby, olej

Postup

Rozmrazenú rybu zľahka osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme pol hodiny odležať. Strúhanku, múku, mandle, semienka a korenie dobre premiešame. Plech alebo pekáč vyložíme papierom na pečenie a ten potrieme olejom. Pangasa osušíme a obalíme v sypkej zmesy, pekne ho do neho pritlačíme. Naskladáme na plech a každý kúsok pokropíme lyžicou oleja. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov a pečieme 20 minút. Po 20 minútach otočíme a pečieme nešte 5-10 minút. Podávame s ľubovoľne upravenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz