Francúzsky rybí nákyp PDF Tlačiť E-mail
Streda, 31 August 2011 08:34

Ingrediencie

800 g rybieho filé ( z akejkoľvek ryby, aj v kostkách), 8 vajec, 300 ml mlieka, 3 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 3 šalotky, 1 lyžička sušeného kôpru, zelenú petržlenku, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 bobkový list

Postup

Do väčšieho hrnca nalejeme asi liter vody. Osolíme, okoreníme, pridáme najemno narezané cibulky, bobkový list, kôpor, petržlenku, sójovú omáčku a privedieme do varu.

Po piatich minútach varenia vložíme do bujónu zmrazené filé a uvaríme domäkka cca 20 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.

Odoberieme bobkový list a filé vidličkou roztrháme na kúsky. V miske zmiešame celé vajíčka, mlieko a paradajkový pretlak. Osolíme, okoreníme, vmiešame posekanú petržlenku a kúsky filé.

Riedku hmotu nalejeme do formy na biskupský chlebík, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. Formu vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme do stuhnutia cca 40 minút.

Po vytiahnutí z rúry necháme chvíľu odpočinúť a až potom opatrne vyklopíme.

Podávame s cesnakovou majonézou, zemiakovou kašou  a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist