Sladké jedlá
Kominárske gule PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 September 2013 17:24

Ingrediencie

250 g mäkkého tvarohu, 5 nakrájané biele rožky, 1 vajce, 100 ml prevareného mlieka, 100 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g rozpusteného masla, 100 g práškového cukru, 100 g mletého maku, 250 ml smotany na šľahanie, mandarínkový kompót, strúhanka

Postup

Rožky zalejeme mliekom, pridáme tvaroh, vajce, kryštálový a vanilkový cukor. Z hustej masy vytvarujeme guľky (mokré ruky si posypem strúhankou) , ktoré obalíme v strúhanke a opatrne vložíme do vriacej, mierne osolenej vody. Varíme 5 až 7 minút , kým nevyplávajú na povrch. Precedíme, obalíme v maku s práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. Ozdobíme vyšľahanou smotanou a mandarínkami.

 


 
Šišky zo zemiakov PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 12 Marec 2013 16:06

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 250 g uvarených zemiakov v šupke, 15 g droždia, 1 lyžica vody, 2 vajcia, 50 g cukru krupica, 50 g zmäknutého masla, štipka soli, kôra z pol pomaranča, olej na vysmážanie, džem na ozdobu

Postup

Múku zmiešame s nastrúhanými očistenými zemiakmi, pridáme droždie rozpustené v lyžici vody, vajcia, cukor, maslo, soľ a kôru z pomaranča. Dobre vymiesime do mäkkého elastického cesta. Podľa potreby môžeme pridať múku. Zakryjeme čistou utierkou a necháme pol hodiny kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme šišky, ktoré necháme podkynúť. Smažíme v horúcom oleji z oboch strán dozlatista. Po upečení ozdobíme džemom a posypeme práškovým cukrom.

 


 
Perníkové palacinky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 26 Február 2013 18:59

Ingrediencie

500 ml mlieka, 200 g hladkej múky, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, štipka soli, na hrot noža perníkové korenie

dohotovenie: olej, nutella, čokoláda

Postup

Mlieko nalejeme do hrnca, rozklepneme vajíčka, pridáme štipku soli, perníkové korenie, vanilkový cukor a premiešame. Po častiach pridávame múku a ešte trocha našľaháme. Panvicu vytrieme olejom, nalejeme cesto a palacinky z obidvoch strán opečieme. Mažeme nutellou a ozdobíme rozpustenou čokoládou.

zdroj:http://altaracook.blog.cz/

 


 
Ovocné lievance PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 01 Február 2013 18:45

Ingrediencie

3 vajcia, 140 ml mlieka, 115 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, olej na vysmážanie, práškový cukor, drobné ovocie (ríbezle, maliny, jahody, černice...)

Postup

Žĺtka vymiešame s mliekom, múkou, soľou a práškom do pečiva. Pridáme tuhý sneh z bielkov a opatrne premiešame. Panvicu na lievance potrieme olejom , rozohrejeme a nalejeme cesto. Opatrne poukladáme ovocie, po upečení lievanec pretočíme a opečieme aj z druhej strany. Na tanieri posypeme práškovým cukrom a dozdobíme ovocím.

 


 
Kokosové lievance PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 04 December 2012 11:51

Ingrediencie

500 ml mlieka, 250 g hladkej múky, 6 lyžíc strúhaného kokosu, 1 vanilkový cukor, 20 g čerstvého droždia, 2 vajcia, štipka soli, olej na smaženie, džem, 250 g mäkkého tvarohu, trochu mlieka, cukor podľa chuti, trochu strúhaného kokosu na posypanie

Postup

Mlieko jemne nahrejeme, rozdrobíme doňho droždie, pridáme štipku soli, vanilkový cukor, vajce a metličkou vyšľaháme. Múku zmiešame s kokosom a vyšľaháme riedše cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. V panvici na lievance smažíme z oboch strán na oleji dozlatista. Podávame natreté džemom, pokladáme lyžicu tvarohu a posypeme kokosom. Tvaroh si dáme do misky, nasypeme cukor podľa chuti, pridáme trochu mlieka a vymiešame.

zdroj:http://altaracook.blog.cz

 


 
Kakaové lievance PDF Tlačiť E-mail
Streda, 26 September 2012 03:50

Ingrediencie

500 ml mlieka, 250 g hladkej múky, 2 lyžičky kakaa, 1 vanilkový cukor, 20 g droždia, 3 vajcia, štipka soli, olej na vysmážanie, džem,  tvaroh

Postup

Mlieko jemne nahrejeme, rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, vanilkový cukor, vajcia a vyšľaháme. Múku zmiešame s kakaom a vyšľaháme redšie cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Z cesta smažíme lievance z oboch strán. Podávame natreté džemom a posypané tvarohom.

zdroj:altaracook.blog.cz

 

 
Langoše na sladko PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Jún 2012 06:38

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 120 g bieleho jogurtu, 25 g čerstvého droždia, 1 lyžica cukru, štipka soli, olej na vysmážanie, kyslá smotana, obľúbený džem (ja som použila čučoriedkový)

Postup

Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku, pridáme cukor, soľ a biely jogurt. Postupne vmiešame múku. Cesto necháme v teple asi 30 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta odtrhávame kúsky, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru placky a smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Po vypražení necháme nadbytočný tuk odsať na papierovej utierke. Horúce langoše potrieme kyslou smotanou a džemon.

 


 
Celozrnné palacinky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 11 Apríl 2012 18:47

Ingrediencie

500 ml mlieka, soľ, 2 vajcia, 120 g hladkej múky, 120 g pšeničnej celozrnnej múky, olej na vysmážanie

Postup

Do mlieka pridáme štipku soli, rozšľaháme vajcia a vmiešame múky. Takto pripravené cesto necháme najmenej 15 minút postáť. Na panvicu nalejeme malé množstvo oleja. Rozotrieme ho po panvici pierkom. Cesto rozlejeme po celej ploche panvice. Palacinky opekáme po obidvoch stranách. Hotové palacinky podávame potreté džemom, nutellou.....

 

 
Orechové lievance PDF Tlačiť E-mail
Streda, 04 Apríl 2012 15:04

Ingrediencie

500 ml mlieka, 250 g hladkej múky, 6 lyžíc mletých vlašských orechov, 1 vanilkový cukor, 20 g čerstvého droždia, 2 vajcia, štipka soli, olej na vysmážanie, nutella, mleté vlašské orechy, polky orechov na zdobenie

Postup

Mlieko jemne nahrejeme, pridáme rozdrobené droždie, štipku soli, vanilkový cukor, vajce a metličkou vyšľaháme. Múku zmiešame s mletými orechami a vyšľaháme riedšie cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Smažíme malé lievančeky na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame potreté nutellou, posypané orechami a dozdobené polkami orechov.

zdroj:www.altaracook.blog.cz

 


 
Tvarohové fánky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 Marec 2012 13:10

Ingrediencie

440 g hladkej múky, 250 g hrudkového tvarohu, 100 g mäkkého masla, 4 vajcia, štipka soli, 4 lyžice rumu, 2 vanilkové cukre, 2 lyžičky mletej škorice, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1/2 prášku do pečiva, kôra z jedného citróna, 2 lyžice práškového cukru

Postup

V miske si spracujeme všetky suroviny a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladu. Potom na pomúčenej doske cesto prehnetieme a vyvaľkáme na tenko. Pokrájame cesto na štvorce a ešte v strede ich prekrojíme. Na rozpálenom oleji ich vysmažíme do ružova. Vyberáme na papierové obrúsky a posypeme práškovým cukrom.


 
Kefírové šišky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Január 2012 13:29

Ingrediencie

kvások: 50 ml vlažného mlieka, 30 g čerstvého droždia, 1 lyžicu polohrubej múky, 1 lyžičku kryštálového cukru

cesto: 350 g polohrubej múky, 150 ml kefíru, 2 žĺtky, 1 lyžicu kryštálového cukru, štipku soli, 25 g rozpusteného masla, olej na vysmážanie, džem

Postup

Pripravíme si kvások: do mlieka rozdrobíme droždie, pridáme múku, cukor, premiešame a necháme vykysnúť.

Pripravíme si cesto: do múky pridáme kefír, žĺtky, lyžicu kryštálového cukru, soľ, rozpustené vlažné maslo, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme kolieska, ktoré smažíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame teplé s džemom a posypané práškovým cukrom.

 


 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 2 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist