Dukátové buchtičky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Júl 2020 07:00

Ingrediencie

cesto: 250 ml mlieka, štipka soli, 6 lyžíc cukru krupica, 2 vajcia, 60 g rozpusteného masla, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia

krém: 1 l mlieka, 1 sáčok Zlatého klasu (40 g), 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lyžice kryštálového cukru, 3 žĺtka, 4 lyžice rumu

Postup

Cesto vypracujeme klasickým spôsobom alebo vložíme do pekárne. Z vykysnutého cesta malou lyžičkou ukrajujeme kúsky, sformujeme do guličky a kladieme na vymastený plech.

Každý kúsok potrieme na plechu z každej strany olejom. Chvíľu necháme kysnúť a potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút.

V pol hrnčeku mlieka rozmiešame žĺtka, krémovový prášok a cukor. Zvyšné mlieko nahrejeme, prilejeme rum a obsah hrnčeka a za stáleho miešania privedieme do varu. Povaríme dve minúty a odstavíme.

Upečené buchtičky na tanieri prelejeme uvareným krémom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

Jablkový koláč so snehom

Ingrediencie cesto: 150 g polohrubej múky, 150 g...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist