Dukátové buchtičky Tlačiť
Nedeľa, 19 Júl 2020 07:00

Ingrediencie

cesto: 250 ml mlieka, štipka soli, 6 lyžíc cukru krupica, 2 vajcia, 60 g rozpusteného masla, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia

krém: 1 l mlieka, 1 sáčok Zlatého klasu (40 g), 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lyžice kryštálového cukru, 3 žĺtka, 4 lyžice rumu

Postup

Cesto vypracujeme klasickým spôsobom alebo vložíme do pekárne. Z vykysnutého cesta malou lyžičkou ukrajujeme kúsky, sformujeme do guličky a kladieme na vymastený plech.

Každý kúsok potrieme na plechu z každej strany olejom. Chvíľu necháme kysnúť a potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút.

V pol hrnčeku mlieka rozmiešame žĺtka, krémovový prášok a cukor. Zvyšné mlieko nahrejeme, prilejeme rum a obsah hrnčeka a za stáleho miešania privedieme do varu. Povaríme dve minúty a odstavíme.

Upečené buchtičky na tanieri prelejeme uvareným krémom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz