Slané jedlá
Paprikáš z hlivy ustricovej PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 25 Február 2018 09:18

Ingrediencie

500 g hlivy ustricovej, 2 cibule, 50 ml oleja, 10 g papriky mletej sladkej, 2 bobkové listy, 500 ml zeleninového vývaru, 50 g hladkej múky, 200 g mlieka, 200 ml smotany na varenie, 1 citrón

Postup

Na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu, posmažíme a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú hlivu. Hlivu krátko orestujeme, pridáme soľ, korenie, mletú sladkú papriku a bobkový list. Podlejeme zeleninovým vývarom a pol hodiny dusíme pod pokrievkou do mäkka.

V mlieku vymiešame múku a paprikáš zahustíme a povaríme aspoň 15 minút. Pridáme sladkú smotanu, prevaríme a odstavíme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s cestovinami alebo knedlíkom alebo haluškami.

zdroj:www.bonvivani.sk

 


 
Syrové posúchy PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 16 Január 2016 18:17

Ingrediencie

1 hrnček bieleho jogurtu, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky cukru, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček strúhaného syra, olej na smaženie

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme hladké, pružné cesto. Rozdelíme ho na 5 častí a z každej vyvaľkáme na pomúčenej doske placku, ktorú smažíme z oboch strán dozlatista. Podávame s tatárskou omáčkou, kečupom a syrom.

 


 
Smažené sójové plátky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2016 16:25

Ingrediencie

sójové plátky, vajíčka, hladká múka, soľ, olej

nálev: 1 l vody, 2 bujóny masoxu, 4 lyžice sójovej omáčky, soľ

Postup

Suroviny na nálev necháme zovrieť a vložíme plátky, ktoré povaríme 3-4 minúty. Odstavíme a plátky necháme približne 25 minút v náleve odležať. Nálev vylejeme, plátky jemne vyžmýkame. Pripravíme si z vajíčka, soli a hladkej múky cestíčko v ktorom plátky obalíme a smažíme na rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

 

 
Pizza s práškom do pečiva PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 December 2015 16:50

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 6 lyžíc olivového oleja, 1/2 prášku do pečiva, štipka soli, 150 ml vody

Postup

V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva. Pridáme olej, vodu a vypracovávame cesto. Cesto miesime do tej doby, než sa cesto prestane lepiť k okrajom misky a získame pekne hladké cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto naň rozprestrieme. Vrch cesta obložíme podľa svojej chuti. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 15 minút.

 

 


 
Pečená hliva ustricová PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 16 Apríl 2015 11:18

Ingrediencie

500 g čerstvej hlivy ustricovej, 2 hlávky cesnaku, 1 cibuľu, olivový olej, 50 g masla, majoránka, soľ, petržlenová vňať, mleté čierne korenie

Postup

Hlivu očistíme a narežeme na väčšie časti. Preložíme ju do pekáča, pridáme očistené cesnaky, na kolieska nakrájanú cibuľu, olej, narezané maslo, premiešame a okoreníme. Vložíme do rúry na 200 stupňov a pečieme cca 35-45 minút. Podávame so zemiakovou kašou.

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 
Držky na paprike PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Február 2015 15:57

Ingrediencie

800 g hovädzie držky, soľ, mleté čierne korenie, masť, 300 g cibule, cesnak, majorán, hladká múka, mletá sladká paprika, čili papričky

Postup

Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a narežeme na rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.

Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať pridáme mletú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme do varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Pred koncom varenia ochutíme prelisovaným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo knedľou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 


 
Syrové dolky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 07 August 2014 17:40

Ingrediencie

180 g hladkej múky, 80 g tvrdého syra, 2 vajcia, 250 ml kyslej smotany, 1 prášok do pečiva, rasca, soľ, petržlenová vňať, olej

Postup

V kyslej smotane rozšľaháme žĺtky, pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, so štipkou soli a rasce, s lyžicou nasekanej petržlenovej vňate a vymiešame polotekuté cesto, ktoré nadľahčíme s vyšľahaným snehom z bielkov. Cesto lejeme na vymastenú panvicu na lievance a upečieme dolky. Hotové preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,k posypeme strúhaným syrom a v rúre zapečieme.

 

 


 
Krúpovník PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 19 Júl 2014 10:50

Ingrediencie

500 g väčších jačmenných krúp, 300 g klobásy, 600 g kyslej kapusty, 250 ml kyslej smotany, 1 lyžičky mletej sladkej papriky, 150 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, olej, masť, strúhanka

Postup

Klobásu nakrájame na kolieska, cibuľu nadrobno a spolu opečieme na oleji. Pridáme kyslú kapustu, pretlačený cesnak, podľa chuti osolíme, okoreníme a podusíme.

Krúpy uvaríme, osolíme a scedíme. Polovicu dáme na dno vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, na ne rozložíme podusenú kapustu s klobásou a zakryjeme druhou polovicou krúp. Pečieme pri teplote 190 stupňov. Asi po 15 minútach zalejeme krúpovník smotanou, v ktorej sme rozmiešali sladkú mletú papriku. Vrátime do rúry a dopečieme.

 

 


 
Rýchle langoše PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 05 Júl 2014 12:07

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 200 g bieleho jogurtu, 0,5 lyžičky sódy, 42 g čerstvého droždia, 250 ml mlieka, 1 lyžička cukru, štipka soli, tuk na smaženie, cesnak, voda, soľ na potretie

Postup

Do misky dáme vlažné mlieko, lyžičku cukru, lyžicu hladkej múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame múku, jogurt, štipku soli a sódu. Pridáme vykysnutý kvások a vymiešame cesto. Ihneď tvoríme bochníčky, ktoré rozťahujeme na požadovanú veľkosť, asi ako placky. V panvici na rozpálenom tuku smažíme z oboch strán dozlatista. V hrnčeku rozmiešame trochu vody, soľ a prelisovaný cesnak. Touto zmesou potierame upečené langoše. Pred podávaním potrieme kečupom a strúhaným syrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Knedľový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 September 2013 15:44

Ingrediencie

1 knedľu (500 g), 300 g údenej krkovičky, 8 vajec, 2 lyžice kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, maslo na vymazanie, strúhanku na posypanie formy, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Knedľu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníne. Krkovičku pokrájame na plátky a syr nastrúhame. Plátky knedlí ponoríme do rozšľahaných vajec a hneď vytiahneme. Striedavo s krkovičkou uložíme do pripravenej vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Zvyšné vajcia zmiešame so smotanou a s polovicou syra a rovnomerne prelejeme knedle. Zapekáme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút. Potom posypeme zvyšným syrom a dopečieme. Podávame teplý. Na obrázku je nákyp z dvojnásobnej dávky.

 

 


 
Tvarohová pizza PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 02 Júl 2013 13:38

Ingrediencie

cesto: 250 g mäkkého tvarohu, 350 g polohrubej múky, 2 vajcia, 4 lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, 5 lyžíc mlieka, soľ

plnka: kečup, pizza korenie, šunka, šampiňóny, kukurica, strúhaný syr

Postup

Ingrediencie na cesto zmiešame dohromady a spracujeme cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku. Hotové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme kečupom, posypeme korením a rozložíme šunku, šampiňóny, kukuricu a nakoniec posypeme syrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 minút.

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 1 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

Kysnuté orechové koláčiky

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 200 g masla,...

Pečené oriešky

Ingrediencie 150 g hladkej múky, 100 g masla alebo...

Krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 280 g hladkej múky, 50 g mletých...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist