Slané jedlá
Pizza na plechu PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Február 2009 05:41

Ingrediencie

Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica soli, 1 kocka droždia, 250 ml studenej vody

Na obloženie: kečup, oregáno, šunka, konzerva šampiňonov, konzerva kukurice, strúhaný syr

Postup

Ingrediencie na cesto zmiešame a necháme cesto vykysnúť asi 40 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a opatrne ho prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.Cesto potrieme kečupom, posypeme oregánom, vyložíme šunkou, posypeme šampiňónmi, kukuricou a nakoniec bohato posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 

 

 
Kysnuté langoše PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:36

Ingrediencie

cesto: 2 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček vlažného mlieka, väčšia štipka soli, 20 g droždia

omáčka: tatarská omáčka, kečup, cesnak

ďalej: tvrdý syr, olej na vysmážanie

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Na omáčku zmiešame tatársku, kečup v pomere 1:1 a prelisovaný cesnak podľa chuti. Z vykysnutého cesta ukrajujeme kúsky, vytvoríme guľaté bochníčky, trochu sploštíme a necháme ešte chvíľku na pomúčenej doske kysnúť. V panvici rozpalíme olej, každý kúsok cesta s rukami ešte viac sploštíme a roztiahneme do tenka. Vložíme do horúceho oleja, popicháme vidličkou a smažíme z obidvoch strán do zlatista. Hotové  langoše necháme odkvapkať  na servítke, potrieme omáčkou a posypeme strúhaným syrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Sójové rezančeky s broskyňami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:32

Ingrediencie

1 balíček sójových rezancov, 100 g slaniny, 410 g kompót broskýň, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, kari korenie, sójová omáčka, soľ, vegeta, 1 lyžica hladkej múky

Postup

Sójové rezance uvaríme v slanej vode. Vodu vylejeme, rezance jemne vyžmýkame. Do hrnca si dáme na jemno nakrájanú slaninu, ktorú opražíme do ružova. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a opäť posmažíme. Vložíme sójove rezance a krátko podusíme. Zavárané broskyne nakrájame na pásiky, pridáme k mäsu a krátko povaríme. V zostávajúcej kompótovej šťave rozmiešame múku a vlejeme do vriaceho mäsa. Posolíme, posypeme vegetou, kari korením a sójovou omáčkou. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s ryžou a kompótom.

p.s Chuť slanej slaninky a sladkých broskýň spolu je výborná.

zdroj:www.minibazar.sk

 


 

 
Chlebíková pizza PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:30

Ingrediencie

2 balíky toustového chleba, saláma, syr, kečup, sterilizované šampiňóny, 500 ml mlieka, 7 vajíčok, soľ, pizza korenie

Postup

Na väčší plech dáme papier na pečenie. Poukladáme krajce chleba tak, aby sme zakryli dno. Potrieme kečupom, posypeme korením, jemne posolíme a vrstvíme salámu, šampiňóny a nakoniec postrúhaný syr. Postup znova opakujeme. Začíname krajcami chleba, kečupom... V mlieku si rozmixujeme vajíčka a poslednú syrovú vrstvu po celom povrchu polejeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Langoše z kefíru PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:27

Ingrediencie

 700 g hladkej múky, 500 ml kefíru, 1 kocka droždia, 2 vajcia, soľ, olej na smaženie

Postup

Do múky nasypeme soľ, pridáme kefír, vajce, vykysnutý kvások a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme hodinu vykysnúť. Z cesta odtrhujeme s pomučenými rukami kúsky, ktoré roztiahneme na placky a smažíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán do zlatista. Hotové langoše podávame podľa chuti s kečupom, tatárskou, syrom...

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist