Knedľový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 September 2013 15:44

Ingrediencie

1 knedľu (500 g), 300 g údenej krkovičky, 8 vajec, 2 lyžice kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, maslo na vymazanie, strúhanku na posypanie formy, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Knedľu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníne. Krkovičku pokrájame na plátky a syr nastrúhame. Plátky knedlí ponoríme do rozšľahaných vajec a hneď vytiahneme. Striedavo s krkovičkou uložíme do pripravenej vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Zvyšné vajcia zmiešame so smotanou a s polovicou syra a rovnomerne prelejeme knedle. Zapekáme pri teplote 190 stupňov cca 30 minút. Potom posypeme zvyšným syrom a dopečieme. Podávame teplý. Na obrázku je nákyp z dvojnásobnej dávky.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist