Držky na paprike PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Február 2015 15:57

Ingrediencie

800 g hovädzie držky, soľ, mleté čierne korenie, masť, 300 g cibule, cesnak, majorán, hladká múka, mletá sladká paprika, čili papričky

Postup

Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a narežeme na rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.

Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať pridáme mletú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme do varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Pred koncom varenia ochutíme prelisovaným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo knedľou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist