Držky na paprike PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Február 2015 15:57

Ingrediencie

800 g hovädzie držky, soľ, mleté čierne korenie, masť, 300 g cibule, cesnak, majorán, hladká múka, mletá sladká paprika, čili papričky

Postup

Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a narežeme na rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.

Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať pridáme mletú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme do varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Pred koncom varenia ochutíme prelisovaným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo knedľou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist