Držky na paprike |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 10 Február 2015 15:57 |
Ingrediencie 800 g hovädzie držky, soľ, mleté čierne korenie, masť, 300 g cibule, cesnak, majorán, hladká múka, mletá sladká paprika, čili papričky Postup Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a narežeme na rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé. Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať pridáme mletú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme do varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Pred koncom varenia ochutíme prelisovaným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo knedľou. zdroj:www.varecha.pravda.sk
|