Paradajková bábovka |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 25 August 2019 06:59 |
Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej chlebovej múky, 2 lyžičky sušeného oregána, 1 lyžička soli, 40 g jemne nastrúhaného parmazánu, 1 prášok do pečiva, 3 menšie alebo 2 väčšie vajíčka, 300 ml podmáslia, 7 poliek sušených paradajok naložených v oleji, 2 lyžice oleja z paradajok, 2 lyžičky paradajkového pretlaku Postup Zmiešame múky so soľou, oregánom, práškom do pečiva a strúhaným syrom. V inej miske rozšľaháme ručnou metličkou celé vajcia, podmaslie, paradajkový pretlak a olej. Odkvapkané paradajky nakrájame na kúsky. Do tekutej zmesi nasypeme zmes sypkú a metličkou vymiešame hladké cesto. Nakoniec vmiešame nakrájané paradajky. Cesto nalejeme do vymastenej formy a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 50 minút. Po upečení necháme bábovku odpočinúť vo forme, potom opatrne vyklopíme. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|