Tyčky pre plechové ústa |
![]() |
![]() |
![]() |
Sobota, 17 Október 2020 15:48 |
Ingrediencie 110 g vody, 200 g hladkej múky, 20 g oleja, 1 rovná lyžička soli, 2 lyžičky pálivej mletej papriky, 9 g čerstvého droždia Postup Všetky suroviny zmiešame dohromady na príjemné mäkké cesto a necháme ho asi 25 minút kysnúť. Potom ho prehnetieme a valčekom rozvaľkáme na obdĺžnik asi 20 x 25 cm. Znovu necháme 10 minút podkysnúť a radielkom nakrájame na 1,5 - 2 cm široké pásiky. Pri prenášaní na plech pásiky v ruke natiahneme na šírku plechu. Preložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10-12 minút. zdroj: www.pekarnomanie.cz
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...