Zemiakové pagáče PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Február 2010 14:43

Ingrediencie

125 g polohrubej múky, 125 g hladkej múky, 250 g varených zemiakov, 250 g masla, 1 kypriaci prášok do pečiva, soľ, vajce na potretie

Postup

Zemiaky uvarené v šupke očistíme a najemno postrúhame. V mise zmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, zemiaky, zmäknuté maslo a zamiesime cesto, ktoré necháme v chlade odležať. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme kolieska, vrch nožom naprieč narežeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom posypeme hrubozrnou soľou alebo rascou, sézamom.... Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút dozlatista. 

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist