Zemiakové pagáče PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Február 2010 14:43

Ingrediencie

125 g polohrubej múky, 125 g hladkej múky, 250 g varených zemiakov, 250 g masla, 1 kypriaci prášok do pečiva, soľ, vajce na potretie

Postup

Zemiaky uvarené v šupke očistíme a najemno postrúhame. V mise zmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, zemiaky, zmäknuté maslo a zamiesime cesto, ktoré necháme v chlade odležať. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme kolieska, vrch nožom naprieč narežeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom posypeme hrubozrnou soľou alebo rascou, sézamom.... Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút dozlatista. 

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist