Hermelín na deke PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 02 Október 2011 18:10

Ingrediencie

4 veľké surové zemiaky, 2 rohlíky, 2 vajcia, mlieko, 3 strúčiky cesnaku, 100 g anglickej slaniny, 1/2 lyžičky majoránky, 1 lyžička soli, štipka mletého čierneho korenia, 2 hermelíny

Postup

Zemiaky nahrubo postrúhame, pridáme na kocky nakrájané a v mlieku namočené rohlíky, vajcia, prelisované cesnaky a na kocky nakrájanú slaninu. Zmes okoreníme a rozložíme  na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Potom pekáč vyberieme, na vrch položíme na polovicu prekrojený hermelín (reznou stranou dole) a dopečieme cca 10 minút do jemného rozpustenia.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist