Torty
Torta Hello Kitty PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 20 August 2010 16:11

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme jahody a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme jahody a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 
Torta s volánikmi PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 20 August 2010 16:04

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 
Torta Playboy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 20 August 2010 15:52

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky,  9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá  dávka vanilkového krému

ďalej: veľký ananásový kompót, rum, marmeláda, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku . Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme marmeládou, plnkou  , poukladáme ananás . Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou,  poukladáme ananás, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme marmeládou, krémom , poukladáme ananás  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Marcipánom obtiahneme a ľubovoľne ozdobíme.

 


 

 
Krstinová s košieľkou PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 20 August 2010 09:13

Ingrediencie

veľký korpus: 13 vajec, 520 g cukru krupica, 520 g hladkej múky, 13 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 130 g cukru krupica

plnka: štvoritá dávka vanilkového krému

ďalej: veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: pripravíme si vanilkový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, rumom, natrieme plnkou , poukladáme ananás. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, poukladáme ananás, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom , uložíme ananás  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 


 

 
Torta na krstiny PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 August 2010 04:45

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka kokosového krému

ďalej: rum , poťahovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

plnka: pripravíme si kokosový krém

Vychladený  korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou . Priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou a priložíme tretiu časť. Pokvapkáme rumom, natrieme krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Po vychladnutí korpus potiahneme marcipánom. 

 

 

 

 

 
Poschodové srdce PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 August 2010 05:16

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, 30 g kakaa

plnka: trojitá dávka krému s nutelou

ďalej: veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Tak isto si pripravíme malý korpus.

plnka: pripravíme si nutelový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou plnkou , poukladáme jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou,  poukladáme jahody, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom , jpoukladáme jahody a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 

 

 
Torta na dvojitú oslavu PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 07 August 2010 16:18

Ingrediencie

korpus: 13 vajec, 520 g kryštálového cukru, 450 g hladkej múky, 70 g kakaa, 13 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 
Futbalová lopta PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 24 Júl 2010 14:53

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

okrúhla forma: 6 vajec, 240 g cukru krupica, 6 lyžíc oleja, 220 g hladkej múky, 20 g kakaa

plnka: trojitá dávka vanilkového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: každý korpus si zvlášť pripravíme a upečieme.

z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Vychladnutý korpus vodorovne dvakrát rozrežeme.  Spodný korpus pokvapkáme rumom, natrieme krémom a naukladáme narezané broskyne. Priložíme druhý korpus, ten tak isto pokropíme rumom, natrieme krémom, poukladáme broskyne a prikryjeme vrchným korpusom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a necháme v chlade stuhnúť. Tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

Tak isto si pripravíme aj okrúhly korpus, ale medzi jednotlivé vrstvy neukladáme broskyne.

 

  

 

 
Jubilejná modrá PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 23 Júl 2010 17:06

Ingrediencie

svetlé cesto: 4 vajcia, 160 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica

tmavé cesto: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, 30 g kakaa

ružové cesto: 4 vajcia, 160 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, kúsok ružovej potravinárskej farby

plnka: dvojitá dávka vanilkového krému 

ďalej: veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: každé cesto si zvlášť pripravíme a upečieme.

z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Svetlý korpus pokvapkáme rumom, natrieme krémom a poukladáme ananás. Priložíme ružové cesto a opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a naukladáme ananás. Priložíme tmavé cesto a postup zopakujeme. Tortu potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť. Potom tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. 

 


 

 
Košík s hubami 2 PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 23 Júl 2010 16:58

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 
Medvedíková v zelenom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Júl 2010 09:37

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum,  poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a  priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 2 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist