Piatok, 20 August 2010 16:04 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme narezané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. |
Piatok, 20 August 2010 15:52 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka vanilkového krému ďalej: veľký ananásový kompót, rum, marmeláda, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku . Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Pripravíme si vanilkový krém. Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme marmeládou, plnkou , poukladáme ananás . Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, poukladáme ananás, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme marmeládou, krémom , poukladáme ananás a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Marcipánom obtiahneme a ľubovoľne ozdobíme.
|
Piatok, 20 August 2010 09:13 |
Ingrediencie veľký korpus: 13 vajec, 520 g cukru krupica, 520 g hladkej múky, 13 lyžíc oleja malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 130 g cukru krupica plnka: štvoritá dávka vanilkového krému ďalej: veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota Postup veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus. plnka: pripravíme si vanilkový krém Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, rumom, natrieme plnkou , poukladáme ananás. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, poukladáme ananás, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom , uložíme ananás a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj malý korpus. Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.
|
Sobota, 14 August 2010 04:45 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka kokosového krému ďalej: rum , poťahovacia hmota Postup korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. plnka: pripravíme si kokosový krém Vychladený korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou . Priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou a priložíme tretiu časť. Pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Po vychladnutí korpus potiahneme marcipánom.
|
Piatok, 13 August 2010 05:16 |
Ingrediencie veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, 30 g kakaa plnka: trojitá dávka krému s nutelou ďalej: veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Tak isto si pripravíme malý korpus. plnka: pripravíme si nutelový krém Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou plnkou , poukladáme jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, poukladáme jahody, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom , jpoukladáme jahody a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj malý korpus. Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme. |
Sobota, 07 August 2010 16:18 |
Ingrediencie korpus: 13 vajec, 520 g kryštálového cukru, 450 g hladkej múky, 70 g kakaa, 13 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme narezané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. |
Sobota, 24 Júl 2010 14:53 |
Ingrediencie veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja okrúhla forma: 6 vajec, 240 g cukru krupica, 6 lyžíc oleja, 220 g hladkej múky, 20 g kakaa plnka: trojitá dávka vanilkového krému ďalej: veľký broskyňový kompót, rum, poťahovacia hmota Postup korpus: každý korpus si zvlášť pripravíme a upečieme. z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Pripravíme si vanilkový krém. Vychladnutý korpus vodorovne dvakrát rozrežeme. Spodný korpus pokvapkáme rumom, natrieme krémom a naukladáme narezané broskyne. Priložíme druhý korpus, ten tak isto pokropíme rumom, natrieme krémom, poukladáme broskyne a prikryjeme vrchným korpusom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a necháme v chlade stuhnúť. Tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. Tak isto si pripravíme aj okrúhly korpus, ale medzi jednotlivé vrstvy neukladáme broskyne.
|
Piatok, 23 Júl 2010 17:06 |
Ingrediencie svetlé cesto: 4 vajcia, 160 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica tmavé cesto: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, 30 g kakaa ružové cesto: 4 vajcia, 160 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, kúsok ružovej potravinárskej farby plnka: dvojitá dávka vanilkového krému ďalej: veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota Postup korpus: každé cesto si zvlášť pripravíme a upečieme. z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Pripravíme si vanilkový krém. Svetlý korpus pokvapkáme rumom, natrieme krémom a poukladáme ananás. Priložíme ružové cesto a opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a naukladáme ananás. Priložíme tmavé cesto a postup zopakujeme. Tortu potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť. Potom tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
|
Piatok, 23 Júl 2010 16:58 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme narezané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. |
Nedeľa, 18 Júl 2010 09:37 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. |
|
|