Piatok, 09 Júl 2010 14:32 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme narezané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
|
Pondelok, 05 Júl 2010 10:06 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. |
Sobota, 03 Júl 2010 18:30 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
|
Sobota, 03 Júl 2010 16:12 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka vanilkového krému s gustinom ďalej: veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Pripravíme si vanilkový krém s gustinom Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme ovocnou šťavou, natrieme plnkou , poukladáme jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, naukladáme jahody a priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, natrieme krémom a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Po vychladnutí korpus potiahneme marcipánom.
|
Nedeľa, 20 Jún 2010 11:41 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka ovocného krému ďalej: veľký jahodový kompót, rum , poťahovacia hmota Postup korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Pripravíme si ovocný krém. Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou , poukladáme jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou, naukladáme jahody a priložíme tretiu časť. Pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Po vychladnutí korpus potiahneme marcipánom.  |
Piatok, 18 Jún 2010 18:56 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, marhuľová marmeláda, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme narezané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
|
Piatok, 11 Jún 2010 18:39 |
Ingrediencie korpus: 12 vajec, 480 g kryštálového cukru, 12 lyžíc oleja, 400 g hladkej múky, 80 g kakaa plnka: čokoládový krém z dvojitej dávky ďalej: veľký broskyňový kompót, rum, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme odkvapkané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
|
Nedeľa, 06 Jún 2010 15:41 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: karamelový krém smotanový ďalej: rum, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si karamelový krém smotanový Vychladený korpus raz prerežeme . Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme vrchnú časť korpusu. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. |
Streda, 02 Jún 2010 14:42 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, jahodová marmeláda, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
|
Piatok, 28 Máj 2010 14:44 |
Ingrediencie veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja malý korpus: 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 4 lyžíc oleja, 160 g hladkej múky plnka: trojitá dávka ovocného krému ďalej: veľký jahodový kompót, veľký jahodový džem, poťahovacia hmota Postup veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus. Pripravíme si ovocný krém. Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť natrieme džemom potom plnkou , poukladáme narezané jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto natrieme džemom, natrieme plnkou, priložíme tretiu časť. Potrieme krémom a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj malý korpus. Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme. |
|
|