Torty
Kniha PDF Tlačiť E-mail
Streda, 14 Júl 2010 14:56

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka ovocného krému

ďalej: veľký jahodový kompót, rum , poťahovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Pripravíme si ovocný krém.

Vychladený veľký korpus dvakrát prerežeme. Vzniknú nám tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou , poukladáme  jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou, naukladáme jahody a priložíme  vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Po vychladnutí korpus potiahneme marcipánom.

 


 

 
Biela s motýlikom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 09 Júl 2010 14:32

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
 


 
Žltá margarétková PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 05 Júl 2010 10:06

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme jahody  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 
Torta Mickey Mouse PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 03 Júl 2010 18:30

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme jahody  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
 


 
Torta šašo PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 03 Júl 2010 16:12

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka vanilkového krému s gustinom

ďalej: veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Pripravíme si vanilkový krém s gustinom

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme ovocnou šťavou, natrieme plnkou , poukladáme  jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme šťavou,  natrieme plnkou, naukladáme jahody a priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, natrieme krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Po vychladnutí korpus potiahneme marcipánom. 

 


 

 
Košík s hubami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Jún 2010 11:41

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka ovocného krému

ďalej: veľký jahodový kompót, rum , poťahovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Pripravíme si ovocný krém.

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou , poukladáme  jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou, naukladáme jahody a priložíme tretiu časť. Pokvapkáme rumom, natrieme krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Po vychladnutí korpus potiahneme marcipánom.

 

 

 

 

 
Torta s krajkou PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 18 Jún 2010 18:56

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, marhuľová marmeláda, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
 


 
Okrasná záhrada PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 11 Jún 2010 18:39

Ingrediencie

korpus: 12 vajec, 480 g kryštálového cukru, 12 lyžíc oleja, 400 g hladkej múky, 80 g kakaa

plnka: čokoládový krém z dvojitej dávky

ďalej: veľký broskyňový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme odkvapkané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
 


 
 
Torta vankúšik PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 Jún 2010 15:41

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: karamelový krém smotanový

ďalej: rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si karamelový krém smotanový

Vychladený korpus raz prerežeme . Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme vrchnú časť korpusu. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 

 
 

 

 

 
Prvé sväté prijímanie PDF Tlačiť E-mail
Streda, 02 Jún 2010 14:42

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, jahodová marmeláda, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
 
 

 
 
 
Farebná torta PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 28 Máj 2010 14:44

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 4 lyžíc oleja, 160 g hladkej múky

plnka: trojitá dávka ovocného krému

ďalej: veľký jahodový kompót, veľký jahodový džem, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

Pripravíme si ovocný krém.

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť natrieme džemom potom plnkou , poukladáme narezané jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto natrieme džemom, natrieme plnkou, priložíme tretiu časť. Potrieme krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 3 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist