Torty
Torta dvojsrdce PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 16 Máj 2010 13:14
Ingrediencie

korpus: 12 vajec, 480 g kryštálového cukru, 12 lyžíc oleja, 400 g hladkej múky, 80 g kakaa

plnka: čokoládový krém s trojitej dávky

ďalej: veľký broskyňový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme odkvapkané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 
 

 
Ružová s kvietkami PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 14 Máj 2010 09:14

Ingrediencie

korpus: 6 vajcia, 240 g kryštálový cukor, 240 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja

plnka: ovocný krém

ďalej: jahodová marmeláda, 2 konzervy jahôd, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si  ovocný krém.

Vychladnutý korpus vodorovne trikrát prekrojíme. Spodný korpus pokropíme šťavou z kompótu, natrieme krémom, naukladáme odkvapkané jahody. Priložíme druhý korpus, natrieme ho marmeládou, krémom a priložíme tretí korpus. Ten pokvapkáme šťavou, natrieme krémom, poukladáme jahody a priložíme vrchný korpus. Vrch a boky torty potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť. Tortu potiahneme marcipánom a ľubovoľne dozdobíme. 

 

 

 

 
Biela margarétková PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 08 Máj 2010 14:08
Ingrediencie

korpus: 7 vajec, 280 g kryštálového cukru, 7 lyžíc oleja, 260 g hladkej múky, 20 g kakaového prášku

plnka:  čokoládový krém z dvojitej dávky

ďalej: rum, veľký jahodový kompót, modelovacie hmota 

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si čokoládový krém.

Vychladnutý korpus vodorovne trikrát prekrojíme. Spodný korpus pokropíme rumom, natrieme krémom a husto naukladáme jahody. Priložíme druhý korpus, tak isto ho pokropíme rumom, potrieme krémom a prikryjeme tretím korpusom, pokvapkáme rumom, potrieme krémom, naukladáme jahody a priklopíme vrchný korpus. Celú tortu z vrchu a boky potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť. Tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 
Tučniaková torta pre dievčatko PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 06 Máj 2010 12:08
Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 5 lyžíc oleja, 200 g hladkej múky

plnka: trojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót,  poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou plnkou , poukladáme narezané broskyne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 



 
Torta s medvedíkmi PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 02 Máj 2010 10:33
Ingrediencie

 

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme  plnkou , poukladáme nakrájané broskyne, priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou z kompótu , natrieme plnkou, priložíme tretiu časť.Tak isto pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 


 

 
Poschodová torta s tučňiakom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 17 Apríl 2010 13:42
Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 5 lyžíc oleja, 200 g hladkej múky

plnka: trojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký džem, rum, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť natrieme džemom, plnkou , priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme rumom, natrieme plnkou, priložíme tretiu časť. Potrieme džemom, krémom a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme. 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
Malá tortička PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 12 Apríl 2010 14:25

Ingrediencie

korpus: 4 vajcia, 160 g kryštálový cukor, 150 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 10 g kakaa

krém: 250 g masla, 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 150 g práškového cukru, 1 lyžica rumu

ďalej: 1 konzerva kúskového ananásu, rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy ( štvorec 18x18 cm ) a pečieme pri teplote 180 stupňov.

plnka: z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom, rumom  a postupne pridávame vychladený puding.

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme odkvapkaný ananás, znova natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 

 
 


 

 

 
Veľkonočná torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 Apríl 2010 09:04

Ingrediencie

korpus: 6 vajcia, 240 g kryštálový cukor, 240 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja

krém:  vanilkový krém s gustinom

ďalej: 1 konzerva kúskového ananásu, rum, modelovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

krém: vanilkový s gustinom

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom,  natrieme krémom, poukladáme odkvapkaný ananás, znova natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne dozdobíme.
 
 


 

 
Farebné srdce PDF Tlačiť E-mail
Streda, 24 Február 2010 15:52

Ingrediencie

korpus: 7 vajec, 280 g kryštálového cukru, 7 lyžíc oleja, 260 g hladkej múky, 20 g kakaového prášku

plnka:  čokoládový krém z dvojitej dávky

ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, modelovacie hmota 

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si čokoládový krém.

Vychladnutý korpus vodorovne dvakrát prekrojíme. Spodný korpus pokropíme rumom, natrieme krémom a husto naukladáme pokrájané broskyne. Priložíme druhý korpus, tak isto ho pokropíme rumom, potrieme krémom a prikryjeme vrchným korpusom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a necháme v chlade stuhnúť. Tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. 

 

 

 

 

 
Narodeninová torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 31 Január 2010 13:38

Ingrediencie

korpus: 7 vajec, 280 g kryštálového cukru, 7 lyžíc oleja, 260 g hladkej múky, 20 g kakaového prášku

plnka: 300 g masla, 150 g práškového cukru, 1,5 vanilkového cukru, 37,5 g gustinu, 375 ml mlieka, 2,5 lyžičky vanilkovej arómy

ďalej: rum, broskyňový kompót, modelovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém s gustinom.

Vychladnutý korpus vodorovne dvakrát rozrežeme.  Spodný korpus pokvapkáme rumom, natrieme krémom a naukladáme narezané broskyne. Priložíme druhý korpus, ten tak isto pokropíme rumom, natrieme krémom a prikryjeme vrchným korpusom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a necháme v chlade stuhnúť. Tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.  

 

 


 


 
Torta Bart Simpson PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 06 November 2009 12:41

Ingrediencie

korpus: 6 vajec, 240 g kryštálového cukru, 6 lyžíc oleja, 200 g hladkej múky, 40 g kakaa

krém: nuttelový

        orieškový

dalej:  1 broskyňový kompót, rum, poťahovacia hmota White icing

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Po jednom postupne zašľahávame žĺtka a po lyžiciach olej. Potom zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (24 cm) a pečieme pri teplote 180 stupňov. 

Pripravíme si nuttelový a orieškový krém. 

Korpus vodorovne dvakrát rozrežeme. Dolnú časť pokropíme rumom a natrieme orechovým krémom. Na krém poukladáme odkvapkané broskyne a priložíme druhý korpus. Opäť pokropíme rumom a natrieme nuttelovým krémom. . Priložíme horný korpus a celú tortu zvonku potrieme zvyšným nuttelovým krémom. Necháme v chlade stuhnúť. Po dôkladnom vychladnutí tortu potiahneme marcipánovou hmotou a ľubovaľne ozdobíme. 

 

 

 


 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 4 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist