Torty
Krémová torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 30 August 2009 09:30

Ingrediencie

korpus: 5 vajec, 200 g cukru, 5 lyžíc oleja, 40 g kakaa, 160 g hladkej múky

krém: čokoládový krém

ďalej: rum, jahodový džem, 2 jahodové kompóty, 1 šľahačka v prášku, 1 stužovač šľahačky

Postup

korpus: Vyšľaháme si bielka s cukrom do hustej peny. Postupne vmiešame  žĺtka, olej a nakoniec vmiešame múku s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Krém si pripravíme podľa receptu na čokoládový krém. Po vychladnutí korpusu, ho prerežeme na dve časti. Jednú časť pokvapkáme rumom, potrieme džemom a natrieme krémom. Potom na krém husto poukladáme jahodový kompót a postup opakujeme. Nakoniec priložíme posledný korpus a celú tortu obtrieme zvyšným krémom. Boky torty posypeme strúhanou čokoládou, alebo cukrovými hoblinkami. Vrch torty ozdobíme zvyšným krémom a vyšľahanou šľahačou. Ľubovoľne ozdobíme.

 

 


 

 



 

 

 
Torta s gerberami PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 27 Júl 2009 12:05

Ingrediencie

korpus: 12 vajec, 480 g kryštálového cukru, 480 g hladkej múky, 12 lyžíc oleja

plnka: vanilkový krém

poťah a ozdoby: 2 x marcipán zo salka

ďalej: rum, džem, konzerva kúskového ananásu

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame po jednom žĺtku, lyžiciach oleja a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. 

Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, pripraveným vanilkovým krémom, poukladáme odkvapkaný ananás a prikryjeme druhým korpusom. Tento opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a priložíme posledný korpus. Povrch a bok torty potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť. Nakoniec tortu obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

  

 

 

 
Biele srdce PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Jún 2009 10:57

Ingrediencie

cesto: 9 vajec, 360 g cukru krupica, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: 2 x  ovocný krém

ďalej: 2 jahodové kompóty, jahodový džem, rum, modelovacia hmota

Postup

Cesto: Bielka si vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtku a nakoniec jemne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Necháme vychladnúť. Plnku si pripravíme podľa receptu na ovocný krém.  Vychladnutý korpus vodorovne dvakrát prekrojíme. Prvý korpus pokvapkáme rumom, natrieme plnkou, na plnku poukladáme jahody a priložíme ďalší korpus. Ten pokvapkáme rumom, natrieme džemom, potrieme krémom a priložíme vrch korpusu. Vrch a boky torty potrieme plnkou a necháme v chlade stuhnúť. Tortu potiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 


 
 

 

 

 
Torta Harlekýn PDF Tlačiť E-mail
Streda, 18 Marec 2009 11:13

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 100 g cukru, 20 g kakaa, 50 g hrubej múky

plnka: 30 g masla, 30 g hrubej múky, 1/4 l mlieka + 100 g masla, 30 g kakaa, 100 g cukru, šľahačka

Postup

Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme kakao, múku a tuhý sneh z bielkov. Upečieme vo vymastenej a vysypanej tortovej forme. Z 30 g masla a 30 g hrubej múky urobíme svetlú zapražku. Zalejeme mliekom a na miernom ohni miešame do zhustnutia. Zvlášť vymiešame 100 g masla, 100 g cukru a kakao. Primiešame vychladenú zápražku a v hrubej vrstve natrieme na vychladený korpus. Na vrch natrieme husto vyšľahanú šľahačku. Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou...

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 

 

 

 
Srdce PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Február 2009 05:47

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupica, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: 500 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry, 2 stužovače šľahačky

krém na zdobenie: 250 g masla, 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 150 g práškového cukru, 1 lyžica rumu

ďalej: 2 jahodové kompóty, jahodová marmeláda, mleté orechy, falošný marcipán

Postup

korpus: Bielka si vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtku, olej a nakoniec jemne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou. Necháme vychladnúť. Na plnku si vyšľaháme smotanu , cukor a stužovač. Vychladnutý korpus vodorovne prekrojíme, natrieme marmeládou, polovicou plnky. Na plnku husto poukladáme odkvapkané jahody a tie potrieme druhou časťou plnky. Priložíme vrch korpusu a necháme v chlade stuhnúť. Medzitým si pripravíme krém na zdobenie: Uvaríme si hustý puding z mlieka a vanilkového pudingového prášku. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo, cukor a rum do svetlej peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladený puding. Boky torty ponatierame krémom a obsypeme strúhanými orechami. Vrch torty podľa vkusu ozdobíme krémom a marcipánom.

 

 

 

 
Jahodovo-smotanová torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Február 2009 15:06

Ingrediencie

korpus: 3 vajcia, 120 g cukru krupica, 120 g hladkej múky, 3 lyžice oleja

náplň: 450 g jahodovej marmelády, 750 ml smotany na šľahanie,  2 želatinové stužovače za studena

poleva: 2 tortové želé v prášku červené, 4 lyžice cukru, 500 ml vody

na ozdobu: 1 šľahačku v prášku, 1 stužovač šľahačky, 150 ml mlieka, kokos, ozdoby

Postup

korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny a postupne pridávame po jednom žĺtku a oleju. Nakoniec pridáme múku a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Vychladený korpus prekrojíme a potrieme marmeládou aj vrch korpusu. Namastený korpus vrátime do tortového ráfiku. Zbytok marmelády dôkladne premiešame. Smotanu ušľaháme dotuha. K marmeláde prilejeme podľa návodu pripravené stužovače. Do vymiešanej marmelády po lyžiciach pridávame ušľahanú šľahačku a pomaly miešame. Všetko nalejeme do ráfiku a necháme v chlade poriadne stuhnúť. Asi po dvoch hodinách si pripravíme polevu podľa návodu na sáčku od želé. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na tortu. Najlepšie cez noc tortu necháme v chlade stuhnúť. Potom opatrne zložíme ráfik, boky torty posypeme kokosom a vrch torty ozdobíme vyšľahanou šľahačkou. 

zdroj:www.mimibazar.cz

 

 

 


 

 
Torta slza PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:44

Ingrediencie

cesto: 9 vajec, 360 g cukru krupica, 3 lyžice kakaa, hladkej múky toľko, aby jej bolo dohromady s kakaom 360 g, 9 lyžíc oleja

plnka: 500 g masla, 600 ml mlieka, 2 čokoládové pudingy, 300 g práškového cukru, 2 lyžica rumu

ďalej: rum, džem, cukrárska hmota (marcipán...)

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do dvoch vymastených a múkou vysypaných tortových foriem v tvare kvapky a  pečieme pri teplote 190 stupňov.

plnka: z mlieka a práškového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom, rumom  a postupne pridávame vychladený puding.

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom,  natrieme džemom, krémom,  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Takto pripravíme aj menší korpus slzy. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a dozdobíme.

 


 

 
Biela torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:39

Ingrediencie

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupica, 6 PL oleja, 200 g hladkej múky, 40 g kakaového prášku

plnka: 250 g masla, 300 ml mlieka, 1 mandľový práškový puding, 150 g práškového cukru, 1 lyžica rumu

ďalej:  džem, marcipánová hmota

Postup

Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Po jednom postupne zašľahávame žĺtka a po lyžiciach olej. Potom zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 190 stupňov. Necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku: Uvaríme hustý puding v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a rumom do peny a postupne pridávame vychladnutý puding. Dôkladne vymiešame. Korpus vodorovne dvakrát rozrežeme. Natrieme džemom, potom plnkou a rozotrieme. Postup opakujeme. Povrch torty a boky potrieme tenkou vrstvou krému a necháme v chlade stuhnúť. Pripravenú tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 
 


 


 

 
Tvarohová torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:35

Ingrediencie

150 g masla, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice želatiny, 250 ml vody, 125 ml mlieka, 2 mäkké tvarohy, cukrárenské dlhé piškóty, guľaté piškóty, 1 šľahačka v prášku, jahody, ozdoby

Postup

Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtať. Privedieme do bodu varu (nevaríme) a vlejeme do studeného mlieka. Necháme vychladiť. Žltok, maslo, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme tvarohy a pomaly pridávame želatinu a dôkladne premiešame. Tortovú formu vymažeme maslom, obložíme dlhými piškótami (trochu ich skrátime), dno vyložíme okrúhlymi piškótami. Zalejeme časťou tvarohovej hmoty, pokladieme jahody a opäť nalejeme tvarohovú hmotu. Niekoľko jahôd rozmixujeme s trochou cukru a dáme na povrch torty. Špajlou roztierame do všetkých strán. Šľahačku ušľaháme podľa návodu na sáčku a ozdobíme podľa vlastného vkusu. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.

zdroj:www.recepty.czweb.org

 

 

 

 
Torta margaréta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:30

Ingrediencie

korpus: 6 vajcia, 240 g kryštálový cukor, 240 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja

krém: 250 g masla, 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 150 g práškového cukru, 1 lyžica rumu

ďalej: 1 konzerva celého ananásu, marcipán zo salka

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

plnka: z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom, rumom  a postupne pridávame vychladený puding.

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť natrieme krémom, poukladáme odkvapkaný ananás, znova natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a dozdobíme kvietkami.

 

 



 

 
Torta s kvietkami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:21

Ingrediencie

korpus: 6 vajce, 240 g kryštálový cukor, 240 g hladká múka, 6 lyžíc oleja

krém: 400 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 2 vrchovaté lyžice prášku kapučína

ďalej: rum, džem, marcipán so salka

Postup

korpus: bielka si vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 190 stupňov. Upečený korpus necháme vychladnúť.

krém: z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo s cukrom ušľaháme do bielej peny a po lyžiciach zašľahávame vychladnutý puding. Nakoniec vmiešame prášok kapučína.

Korpus si prekrojíme na dve časti. Jednú časť potrieme džemom a krémom. Priložíme druhú časť, ktorú pokvapkáme rumom a natrieme krémom. Na krém priložíme vrch korpusu. Tortu po bokoch a vrchu natrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť. Na takto pripravenú tortu nanesieme vyvaľkaný marcipán. Obtiahnutú tortu ozdobíme zvyšným krémom a marcipánovými kvetmi.

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 5 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist