Torty
Torta Dino PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:16

Ingrediencie

korpus: 6 vajec, 240 g kryštálového cukru, 6 lyžíc oleja, 240 g hladkej múky

plnka: 250 g masla, 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 150 g práškového cukru, 1 lyžica rumu

ďalej: rum, ananásový kompót v celku, falošný marcipán

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 190 stupňov.

plnka: z mlieka a práškového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom, rumom  a postupne pridávame vychladený puding.

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom  natrieme krémom, poukladáme odkvapkaný ananás, znova natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a dozdobíme. 

 

 

 

 

 

 
Plnená torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:10

Na  tortu je potrebná profesionálna sada foriem na plnenie toriet  túto

Ingrediencie

cesto: 9 vajec, 360 g cukru krupica, 3 lyžice kakaa, hladkej múky toľko, aby jej bolo dohromady s kakaom 360 g, 9 lyžíc oleja

plnka: 1 mäkký tvaroh, 350 ml smotany na šľahanie, 2-3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice rybizľovej marmelády, 1 želatinový stužovač

ďalej: čokoládová poleva

Postup

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh. Po jednom pridávame žĺtky a po lyžiciach olej. Dobre vyšľaháme a zľahka vmiešame vareškou múku s kakaovým práškom. Časť cesta urovnáme do okrúhlej nízskej formy (do polovičky formy). Zbytok vlejeme do formy na okrúhlu tortu s rovným povrchom a prikryjeme tvarovaciou formou. Všetky formy je potrebné vymazať a vysypať múkou. Obe súčastne vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Nízsku formu vyberieme asi po 10 minútach, okrúhlu necháme piecť asi 20 minút. Upečený okrúhly korpus necháme vo forme asi 20 minút vychladnúť, potom opatrne vyberieme tvarovaciu časť. Než cesto vychladne pripravíme si náplň: do misky dáme všetko okrem stužovača a dôkladne rozšľaháme elektrickým šľahačom. Stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do hmoty. Touto hmotou naplníme jamu v korpusu a priklopíme základnou. Dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutú tortu vyklopíme z formy a polejeme čokoládovou polevou. Ľubovoľne dozdobíme.

 

 
 

 

 
Čokoládová torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:05

Ingrediencie

korpus: 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice vody, 1 prášok do pečiva

krém: 500 ml mlieka, 200 g práškového cukru, 2 vanilkové pudingy, 250 g masla, 1 Hera, 1 lyžica rumu

ďalej: čokoládová poleva, marcipánové ozdoby, džem, rum

Postup

koprpus: Do misy dáme cukor, žĺtka a vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, bielky vyšľaháme na hustú penu s vanilkovým cukrom. Do žĺtkovej hmoty pridáme vodu, zamiešame, prisypeme múku zmiešanu s práškom do pečiva, opatrne trochu zamiešame a pridáme sneh z bielkov. Miešame len krátko, pokiaľ sa všetko nespojí. Nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 50 minút.

krém: v mlieku s cukrom uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania vychladnúť. . Potom po kúskach pridáme zmäknuté maslo a Heru. Šľaháme pokiaľ nemáme jemný krém bez hrudkov. Nakoniec pridáme rum.

Korpus  dvakrát prekrojíme. Každú placku pokvapkáme rumom, potrieme džemom a natrieme krémom. Posledný už nebudeme mazať. Potom obmažeme strany a nakoniec vrch torty. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Zbytok krému si dáme do zdobiaceho sáčku a tortu ľubovoľne ozdobíme. Môžeme dozdobiť marcipánovými ozdobami.

 

 

 

 

 

 

 
Marhuľovo-citrónová torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:57

Ingrediencie

korpus: 6 vajec, 240 g kryštálového cukru, 240 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja

náplň: 1 marhuľový kompót, šťava z jedného citróna, 125 g zmäknutého masla

krém: 250 g masla, 300 ml mlieka, 1 vanilkový práškový puding, 150 g práškového cukru, 1 lyžica rumu

ďalej: piškóty, rum, ríbezľová alebo višňová marmeláda, potravinárska farba červená

poleva: 150 g práškového cukru, 3-4 lyžice citrónovej šťavy

Postup

korpus: bielka s cukrom vyšľaháme do hustého snehu. Po jednom zašľaháme žĺtka a po lyžiciach olej. Potom zľahka vmiešame múku. Cesto rozotrieme do formy (priemer 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnom. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 30 minút. Skúšame špajlou. Necháme vychladnúť.

Z vychladnutého korpusu odrežeme vodorovne asi 1/3. Menšia časť bude tvoriť základ torty. Väčšiu časť rozdrobíme. K drobkom pridáme kompótové marhule, šťavu z jedného citróna, zmäknuté maslo a dôkladne premiešame. Ak je hmota príliš hustá zriedime šťavou z kompótu. Piškótový základ torty pokvapkáme podľa chuti rumom a potrieme marmeládou. Na ňu rovnomerne navrstvíme marhuľovú hmotu. Uhladíme a potrieme tenkou vrstvou krému.

Príprava krému: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, občas premiešame, aby sa nevytvorila šupka. Maslo s cukrom vyšľaháme a po lyžiciach zašľahávame vychladnutý puding. Nakoniec primiešame rum.

Zbytok šťavy z kompótu zafarbíme na červeno. Postupne v ňom namáčame piškóty a skladáme ich na krém. Ďalšou tenkou vrstvou krému piškóty potrieme a potrieme aj boky torty.

Polevu pripravíme zmiešaním preosiatého cukru s citrónovou šťavou, môžeme prifarbiť zbytkom ofarbenej marhuľovej šťavy. Opatrne ju nalejeme na povrch torty a necháme stuhnúť. Ľubovoľne dozdobíme a necháme do druhého dňa v chladničke odstáť.

Za tento recept a rady veľmi pekne ďakujem Lenke z www.mamincinyrecepty.cz

 



 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 6 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist