Jubilejná modrá PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 23 Júl 2010 17:06

Ingrediencie

svetlé cesto: 4 vajcia, 160 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica

tmavé cesto: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, 30 g kakaa

ružové cesto: 4 vajcia, 160 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, kúsok ružovej potravinárskej farby

plnka: dvojitá dávka vanilkového krému 

ďalej: veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: každé cesto si zvlášť pripravíme a upečieme.

z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Svetlý korpus pokvapkáme rumom, natrieme krémom a poukladáme ananás. Priložíme ružové cesto a opäť pokvapkáme rumom, natrieme krémom a naukladáme ananás. Priložíme tmavé cesto a postup zopakujeme. Tortu potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť. Potom tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist