Futbalová lopta Tlačiť
Sobota, 24 Júl 2010 14:53

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

okrúhla forma: 6 vajec, 240 g cukru krupica, 6 lyžíc oleja, 220 g hladkej múky, 20 g kakaa

plnka: trojitá dávka vanilkového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

korpus: každý korpus si zvlášť pripravíme a upečieme.

z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Vychladnutý korpus vodorovne dvakrát rozrežeme.  Spodný korpus pokvapkáme rumom, natrieme krémom a naukladáme narezané broskyne. Priložíme druhý korpus, ten tak isto pokropíme rumom, natrieme krémom, poukladáme broskyne a prikryjeme vrchným korpusom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a necháme v chlade stuhnúť. Tortu obalíme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.

Tak isto si pripravíme aj okrúhly korpus, ale medzi jednotlivé vrstvy neukladáme broskyne.