Torta na dvojitú oslavu Tlačiť
Sobota, 07 August 2010 16:18

Ingrediencie

korpus: 13 vajec, 520 g kryštálového cukru, 450 g hladkej múky, 70 g kakaa, 13 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.