Poschodové srdce Tlačiť
Piatok, 13 August 2010 05:16

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžíc oleja, 160 g cukru krupica, 30 g kakaa

plnka: trojitá dávka krému s nutelou

ďalej: veľký jahodový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Tak isto si pripravíme malý korpus.

plnka: pripravíme si nutelový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou plnkou , poukladáme jahody. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou,  poukladáme jahody, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom , jpoukladáme jahody a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.