Krstinová s košieľkou Tlačiť
Piatok, 20 August 2010 09:13

Ingrediencie

veľký korpus: 13 vajec, 520 g cukru krupica, 520 g hladkej múky, 13 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 130 g cukru krupica

plnka: štvoritá dávka vanilkového krému

ďalej: veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: pripravíme si vanilkový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, rumom, natrieme plnkou , poukladáme ananás. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme plnkou, poukladáme ananás, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme krémom , uložíme ananás  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.