Vodný svet |
![]() |
![]() |
![]() |
Štvrtok, 26 August 2010 05:51 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 160 g cukru krupica , 30 g kakaa plnka: trojitá dávka ovocného krému ( namiesto jahodovej šťavy použijeme višňovú šťavu) ďalej: 2 kompóty višní, rum, poťahovacia hmota Postup veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus. Pripravíme si ovocný krém.
Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme plnkou , poukladáme višne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme rumom, natrieme plnkou, poukladáme višne, priložíme tretiu časť. Postup opakujeme a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj malý korpus. Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.
![]()
|