Vodný svet PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 August 2010 05:51

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky,  9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 130 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 160 g cukru krupica , 30 g kakaa

plnka: trojitá  dávka ovocného krému   ( namiesto jahodovej šťavy použijeme višňovú šťavu)

ďalej: 2 kompóty višní, rum, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

Pripravíme si ovocný krém

 

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  plnkou  , poukladáme višne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme rumom, natrieme   plnkou, poukladáme višne, priložíme tretiu časť. Postup opakujeme a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist