Ružová s micky mausom |
![]() |
![]() |
![]() |
Piatok, 27 August 2010 19:26 |
Ingrediencie korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka čokoládového krému ďalej: rum, džem, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. plnka: pripravíme si čokoládový krém Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom, poukladáme narezané broskyne a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme. ![]() |
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...