Ružová s micky mausom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 August 2010 19:26

Ingrediencie

korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka čokoládového krému

ďalej: rum, džem, veľký broskyňový kompót, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešavame žĺtka, olej. Nakoniec opatrne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: pripravíme si čokoládový krém

Vychladený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme  džemom, krémom, poukladáme narezané broskyne  a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom,  krémom, poukladáme broskyne a priložíme tretiu  časť. Tú opäť pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom, poukladáme nakrájané broskyne a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne ozdobíme.
 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist