Krstinová pre dievčatko PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 August 2010 09:59

Ingrediencie

veľký korpus: 13 vajec, 520 g cukru krupica, 500 g hladkej múky, 20 g kakaa, 13 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 110 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 10 g kakaa, 130 g cukru krupica

plnka: štvoritá dávka vanilkového krému

ďalej: džem, veľký ananásový kompót, rum, poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: pripravíme si vanilkový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, rumom, natrieme džemom, plnkou , poukladáme ananás. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme džemom, plnkou, poukladáme ananás, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme džemom, krémom , uložíme ananás  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist