Veselá s medvedíkom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 03 September 2010 08:14

Ingrediencie

veľký korpus: 9 vajec, 360 g kryštálového cukru, 300 g hladkej múky, 60 g kakaa, 9 lyžíc oleja

malý korpus: 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 4 lyžíc oleja, 130 g hladkej múky, 30 g kakaa

plnka: trojitá dávka čokoládového krému

ďalej: veľký broskyňový kompót,  marmeláda,  poťahovacia hmota

Postup

veľký korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.Tak isto pripravíme aj malý korpus.

plnka: čokoládový krém

Vychladený veľký korpus trikrát prerežeme. Vzniknú nám štyri časti. Prvú časť pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme plnkou marmeládou, plnkou , poukladáme narezané broskyne. Priložíme druhú časť korpusu. Túto pokvapkáme šťavou, natrieme marmeládou, plnkou, priložíme tretiu časť. Pokvapkáme šťavou, potrieme marmeládou, krémom  a priklopíme vrchnú časť. Krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť.Tak isto pripravíme aj  malý korpus.

Po vychladnutí korpusy potiahneme marcipánom. Na veľký korpus položíme malý a ľubovoľne ozdobíme.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist