Ružový Playboy |
![]() |
![]() |
![]() |
Streda, 15 September 2010 10:29 |
Ingrediencie korpus: 9 vajce, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja plnka: dvojitá dávka vanilkového krému ďalej: veľký jahodový kompót, rum, marmeláda, poťahovacia hmota Postup korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešame žĺtka, olej a nakoniec jemne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Pripravíme si vanilkový krém. Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a poukladáme jahody. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Nakoniec priložíme vrchný korpus a zvyšným krémom ponatierame vrch a boky torty. Necháme v chlade stuhnúť a obalíme marcipánom.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...