Ružový Playboy PDF Tlačiť E-mail
Streda, 15 September 2010 10:29

Ingrediencie

korpus: 9 vajce, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka vanilkového krému

ďalej: veľký jahodový kompót, rum, marmeláda, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešame žĺtka, olej a nakoniec jemne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a poukladáme jahody. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Nakoniec priložíme vrchný korpus a zvyšným krémom ponatierame vrch a boky torty. Necháme v chlade stuhnúť a obalíme marcipánom.


 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist