Ružový Playboy PDF Tlačiť E-mail
Streda, 15 September 2010 10:29

Ingrediencie

korpus: 9 vajce, 360 g kryštálového cukru, 360 g hladkej múky, 9 lyžíc oleja

plnka: dvojitá dávka vanilkového krému

ďalej: veľký jahodový kompót, rum, marmeláda, poťahovacia hmota

Postup

korpus: z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne vmiešame žĺtka, olej a nakoniec jemne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Pripravíme si vanilkový krém.

Vychladnutý korpus dvakrát prerežeme. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme marmeládou, krémom a poukladáme jahody. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Nakoniec priložíme vrchný korpus a zvyšným krémom ponatierame vrch a boky torty. Necháme v chlade stuhnúť a obalíme marcipánom.


 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist