Veľkonočné
Baránok s vaječným likérom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Apríl 2015 09:13

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček vaječného likéru, 0,5 hrnčeka oleja, 3 vajcia

Postup

Celé vajcia, obidva cukre, likér a olej vymiešame. Postupne vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vlejeme do vymastej a múkou vysypanej formy na barančeka a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Skúšame špajlou. Vychladnutého barančeka ľubovoľne ozdobíme.

 

 
Minimazance PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 03 Apríl 2015 14:46

Ingrediencie

200 g hrubej múky, 250 g hladkej múky, štipka soli, štipka muškátového kvetu, 100 g cukru krupica, 250 ml mlieka, 50 g bravčovej masti, 70 g masla, 2 žĺtky, 30 g čerstvého droždia, 100 g hrozienok, 60 g posekaných mandlí, rum, 1 vajce na potretie

Postup

Niekoľko hodín pred použitím namočíme hrozienka do rumu. V miske zmiešame múky so soľou a muškátovým kvetom. Urobíme jamku, do ktorej dáme lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. Zalejeme asi polovicou vlažného mlieka a necháme vykysnúť kvások.

Až kvások vykysne, pridáme zvyšný cukor, mlieko, žĺtky a rozpustenú masť a maslo. Vymiešame hladké cesto. Až sa na nich začnú tvoriť bublinky pridáme scedené hrozienka, mandle zapracujeme do cesta. Potom ho necháme poriadne vykysnúť.

Nakysnuté cesto rozdelíme na 12 častí. Z každej vytvarujeme malé bochníčky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý bochník hore nastrihneme do kríža a necháme 15-20 minút podkysnúť. Potom potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista asi 20 minút.

zdroj:www.albert.cz

 


 
Smotanový mazanec PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Marec 2013 15:52

Ingrediencie

1 kg polohrubej múky, 60 g droždia, 180 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 250 g masla, 3 žĺtka, 300 ml mlieka, štipku soli, 100 g hroznienok, plátkové mandle, 1 vajíčko na potretie

Postup

Do misky dáme trošku múky, rozdobené droždie, lyžicu cukru, prilejeme vlažnú smotanu a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí pridáme zvyšný cukor, roztopený tuk, preosiatú múku, žĺtka, mlieko a soľ. Vypracujeme cesto a zapracujeme pripravené sparené hrozienka. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.  Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvoríme bochník, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť cca 20 minút. Bochník narežeme v strede do kríža,  potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 


 
Šľahačkový baránok PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 29 Marec 2013 13:37

Ingrediencie

1,5 hrnčeka hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, kôra z polky citróna, štipka soli, 4 vajcia, 200 ml smotany na šľahanie, 0,5 hrnčeka mlieka

1 hrnček - 250 ml

Postup

V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme ostatné suroviny a dôkladne vymiešame na hladké cesto. Formy dôkladne vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Perníkové vajíčka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 28 Marec 2013 20:01

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 220 g tekutého medu, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 50 g mletých orechov

Postup

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme orechy, práškový cukor a zalejeme vajíčkami, ktoré sme zašľahali do medu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 24 hodín odležať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na hrubý plát 5 mm, z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. Perníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí ľubovoľne ozdobíme.

 


 
Špaldový mazanec PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 25 Marec 2013 15:23

Ingrediencie

250 g špaldovej celozrnnej múky, 250 g hladkej múky, 50 g masla, kôra z jedného citróna, 2 žĺtky, 1 vajíčko, 100 g hrozienok, rum, muškátový oriešok, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 100 g hnedého cukru, štipku soli

Postup

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor, štipku soli a trochu múky, necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame múku, roztopený tuk, žĺtky, kvások, nastrúhanú citrónovú kôru, nastrúhaný muškátový oriešok, hrozienka vopred namočené v rume a vypracujeme cesto. Cesto necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Potom spacujeme bochník, ktorý necháme podkysnúť. Vrch nastrihneme nožnicami do kríža a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút. Potom teplotu stiahneme na 170 stupňov a mazanec dopečieme. Po vychladnutí ho posypeme cukrom.

 

 

 
Kokosový smotanový baránok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 Apríl 2012 05:33

Ingrediencie

4 vajcia, 3/4 hrnčeka krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 smotana na šľahanie, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1/4 hrnčeka kokosu

Postup

Vyšľaháme vajcia s cukrami, pridáme smotanu, múku, prášok do pečiva a kokos. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a pomaly upečieme. Skúšame špajlou.

zdroj:www.cukrovi.kvalitne.cz

 


 
Biela veľkonočná polievka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 07 Apríl 2012 14:17

Ingrediencie

2 l vývaru z údeného mäsa, 500 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky, 2 bobkové listy, ocot, 3 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, kôpor, kúsok údeného mäsa

Postup

Vývar privedieme do varu, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme zovrieť. Pridáme bobkové listy, prelisovaný cesnak a trochu octu. Do vriacej polievky opatrne vložíme rozbité vajcia tak, aby sa neoddelil bielok od žĺtka. Varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a na kúsky narezané mäso.

 

 
Kokosový baránok PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 06 Apríl 2012 11:38

Ingrediencie

180 g Hery, 220 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 80 g kokosu, tuk a hrubá múka na vysypanie formy

Postup

Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom a celými vajíčkami. Postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a s kokosom. Cesto urovnáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre na 190 stupňov upečieme cca 45 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Veľkonočná torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 Apríl 2010 09:22

Ingrediencie

korpus: 6 vajcia, 240 g kryštálový cukor, 240 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja

krém:  vanilkový krém s gustinom

ďalej: 1 konzerva kúskového ananásu, rum, modelovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

krém: vanilkový s gustinom

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom,  natrieme krémom, poukladáme odkvapkaný ananás, znova natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne dozdobíme.
 
 


 
Zajko z pomazánkového masla PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 02 Apríl 2010 17:58

Ingrediencie

200 g práškového cukru, 1 pomazánkového masla, 2 vajcia, 4 lyžice mlieka, 200 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva

Postup

Cukor, maslo, žĺtky a mlieko spolu vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. 

zdroj:www.cukrovi.kvalitne.cz

 


 

 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 1 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist