Biela veľkonočná polievka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 07 Apríl 2012 14:17

Ingrediencie

2 l vývaru z údeného mäsa, 500 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky, 2 bobkové listy, ocot, 3 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, kôpor, kúsok údeného mäsa

Postup

Vývar privedieme do varu, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme zovrieť. Pridáme bobkové listy, prelisovaný cesnak a trochu octu. Do vriacej polievky opatrne vložíme rozbité vajcia tak, aby sa neoddelil bielok od žĺtka. Varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a na kúsky narezané mäso.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist