Biela veľkonočná polievka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 07 Apríl 2012 14:17

Ingrediencie

2 l vývaru z údeného mäsa, 500 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky, 2 bobkové listy, ocot, 3 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, kôpor, kúsok údeného mäsa

Postup

Vývar privedieme do varu, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme zovrieť. Pridáme bobkové listy, prelisovaný cesnak a trochu octu. Do vriacej polievky opatrne vložíme rozbité vajcia tak, aby sa neoddelil bielok od žĺtka. Varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a na kúsky narezané mäso.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist