Biela veľkonočná polievka |
![]() |
![]() |
![]() |
Sobota, 07 Apríl 2012 14:17 |
Ingrediencie 2 l vývaru z údeného mäsa, 500 ml smotany na varenie, 2 lyžice hladkej múky, 2 bobkové listy, ocot, 3 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, kôpor, kúsok údeného mäsa Postup Vývar privedieme do varu, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme zovrieť. Pridáme bobkové listy, prelisovaný cesnak a trochu octu. Do vriacej polievky opatrne vložíme rozbité vajcia tak, aby sa neoddelil bielok od žĺtka. Varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a na kúsky narezané mäso.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...