Špaldový mazanec PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 25 Marec 2013 15:23

Ingrediencie

250 g špaldovej celozrnnej múky, 250 g hladkej múky, 50 g masla, kôra z jedného citróna, 2 žĺtky, 1 vajíčko, 100 g hrozienok, rum, muškátový oriešok, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 100 g hnedého cukru, štipku soli

Postup

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor, štipku soli a trochu múky, necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame múku, roztopený tuk, žĺtky, kvások, nastrúhanú citrónovú kôru, nastrúhaný muškátový oriešok, hrozienka vopred namočené v rume a vypracujeme cesto. Cesto necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Potom spacujeme bochník, ktorý necháme podkysnúť. Vrch nastrihneme nožnicami do kríža a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút. Potom teplotu stiahneme na 170 stupňov a mazanec dopečieme. Po vychladnutí ho posypeme cukrom.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist