Špaldový mazanec PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 25 Marec 2013 15:23

Ingrediencie

250 g špaldovej celozrnnej múky, 250 g hladkej múky, 50 g masla, kôra z jedného citróna, 2 žĺtky, 1 vajíčko, 100 g hrozienok, rum, muškátový oriešok, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 100 g hnedého cukru, štipku soli

Postup

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor, štipku soli a trochu múky, necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame múku, roztopený tuk, žĺtky, kvások, nastrúhanú citrónovú kôru, nastrúhaný muškátový oriešok, hrozienka vopred namočené v rume a vypracujeme cesto. Cesto necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Potom spacujeme bochník, ktorý necháme podkysnúť. Vrch nastrihneme nožnicami do kríža a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút. Potom teplotu stiahneme na 170 stupňov a mazanec dopečieme. Po vychladnutí ho posypeme cukrom.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist