Perníkové vajíčka |
![]() |
![]() |
![]() |
Štvrtok, 28 Marec 2013 20:01 |
Ingrediencie 500 g hladkej múky, 220 g tekutého medu, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 50 g mletých orechov Postup Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme orechy, práškový cukor a zalejeme vajíčkami, ktoré sme zašľahali do medu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 24 hodín odležať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na hrubý plát 5 mm, z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. Perníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí ľubovoľne ozdobíme.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...