Smotanový mazanec PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Marec 2013 15:52

Ingrediencie

1 kg polohrubej múky, 60 g droždia, 180 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 250 g masla, 3 žĺtka, 300 ml mlieka, štipku soli, 100 g hroznienok, plátkové mandle, 1 vajíčko na potretie

Postup

Do misky dáme trošku múky, rozdobené droždie, lyžicu cukru, prilejeme vlažnú smotanu a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí pridáme zvyšný cukor, roztopený tuk, preosiatú múku, žĺtka, mlieko a soľ. Vypracujeme cesto a zapracujeme pripravené sparené hrozienka. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.  Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvoríme bochník, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť cca 20 minút. Bochník narežeme v strede do kríža,  potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist