Smotanový mazanec PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Marec 2013 15:52

Ingrediencie

1 kg polohrubej múky, 60 g droždia, 180 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 250 g masla, 3 žĺtka, 300 ml mlieka, štipku soli, 100 g hroznienok, plátkové mandle, 1 vajíčko na potretie

Postup

Do misky dáme trošku múky, rozdobené droždie, lyžicu cukru, prilejeme vlažnú smotanu a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí pridáme zvyšný cukor, roztopený tuk, preosiatú múku, žĺtka, mlieko a soľ. Vypracujeme cesto a zapracujeme pripravené sparené hrozienka. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.  Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvoríme bochník, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť cca 20 minút. Bochník narežeme v strede do kríža,  potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist