Smotanový mazanec PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Marec 2013 15:52

Ingrediencie

1 kg polohrubej múky, 60 g droždia, 180 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 250 g masla, 3 žĺtka, 300 ml mlieka, štipku soli, 100 g hroznienok, plátkové mandle, 1 vajíčko na potretie

Postup

Do misky dáme trošku múky, rozdobené droždie, lyžicu cukru, prilejeme vlažnú smotanu a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí pridáme zvyšný cukor, roztopený tuk, preosiatú múku, žĺtka, mlieko a soľ. Vypracujeme cesto a zapracujeme pripravené sparené hrozienka. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.  Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvoríme bochník, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť cca 20 minút. Bochník narežeme v strede do kríža,  potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist