Minimazance PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 03 Apríl 2015 14:46

Ingrediencie

200 g hrubej múky, 250 g hladkej múky, štipka soli, štipka muškátového kvetu, 100 g cukru krupica, 250 ml mlieka, 50 g bravčovej masti, 70 g masla, 2 žĺtky, 30 g čerstvého droždia, 100 g hrozienok, 60 g posekaných mandlí, rum, 1 vajce na potretie

Postup

Niekoľko hodín pred použitím namočíme hrozienka do rumu. V miske zmiešame múky so soľou a muškátovým kvetom. Urobíme jamku, do ktorej dáme lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. Zalejeme asi polovicou vlažného mlieka a necháme vykysnúť kvások.

Až kvások vykysne, pridáme zvyšný cukor, mlieko, žĺtky a rozpustenú masť a maslo. Vymiešame hladké cesto. Až sa na nich začnú tvoriť bublinky pridáme scedené hrozienka, mandle zapracujeme do cesta. Potom ho necháme poriadne vykysnúť.

Nakysnuté cesto rozdelíme na 12 častí. Z každej vytvarujeme malé bochníčky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý bochník hore nastrihneme do kríža a necháme 15-20 minút podkysnúť. Potom potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista asi 20 minút.

zdroj:www.albert.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist