Minimazance PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 03 Apríl 2015 14:46

Ingrediencie

200 g hrubej múky, 250 g hladkej múky, štipka soli, štipka muškátového kvetu, 100 g cukru krupica, 250 ml mlieka, 50 g bravčovej masti, 70 g masla, 2 žĺtky, 30 g čerstvého droždia, 100 g hrozienok, 60 g posekaných mandlí, rum, 1 vajce na potretie

Postup

Niekoľko hodín pred použitím namočíme hrozienka do rumu. V miske zmiešame múky so soľou a muškátovým kvetom. Urobíme jamku, do ktorej dáme lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. Zalejeme asi polovicou vlažného mlieka a necháme vykysnúť kvások.

Až kvások vykysne, pridáme zvyšný cukor, mlieko, žĺtky a rozpustenú masť a maslo. Vymiešame hladké cesto. Až sa na nich začnú tvoriť bublinky pridáme scedené hrozienka, mandle zapracujeme do cesta. Potom ho necháme poriadne vykysnúť.

Nakysnuté cesto rozdelíme na 12 častí. Z každej vytvarujeme malé bochníčky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý bochník hore nastrihneme do kríža a necháme 15-20 minút podkysnúť. Potom potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista asi 20 minút.

zdroj:www.albert.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist