Veľkonočná torta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 Apríl 2010 09:22

Ingrediencie

korpus: 6 vajcia, 240 g kryštálový cukor, 240 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja

krém:  vanilkový krém s gustinom

ďalej: 1 konzerva kúskového ananásu, rum, modelovacia hmota

Postup

korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov.

krém: vanilkový s gustinom

Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom,  natrieme krémom, poukladáme odkvapkaný ananás, znova natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne dozdobíme.
 
 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist