Veľkonočná torta |
![]() |
Nedeľa, 04 Apríl 2010 09:22 |
Ingrediencie korpus: 6 vajcia, 240 g kryštálový cukor, 240 g hladkej múky, 6 lyžíc oleja krém: vanilkový krém s gustinom ďalej: 1 konzerva kúskového ananásu, rum, modelovacia hmota Postup korpus: bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridáme po jednom žĺtku, olej a nakoniec múku. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. krém: vanilkový s gustinom Vychladený korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť pokvapkáme rumom, natrieme krémom, poukladáme odkvapkaný ananás, znova natrieme krémom a priložíme druhú časť korpusu. Túto opäť pokvapkáme rumom natrieme krémom a priložíme poslednú časť. Zvyšným krémom obtrieme vrch a boky torty a necháme v chlade stuhnúť. Po vychladnutí obtiahneme marcipánom a ľubovoľne dozdobíme. ![]() ![]() |