Kysnuté cesto-slané
Foccacia-taliansky chlieb PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:56

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, pol kocky droždia, 3 lyžice olivového oleja, na potretie olivový olej, olivy, soľ

Postup

Z vlažného mlieka, droždia a štipky soli si pripravíme kvások. Po vykysnutí ho pridáme k múke, pridáme olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme, okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme olejom, posolíme, posypeme pokrájanými olivami. Kolieska presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 200 stupňov. Po upečení a vychladení prekrojíme a natrieme maslom.

zdroj:internet

 


 

 
Krokodíl PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:54

Ingrediencie

cesto: 260 ml mlieka, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 lyžička drvenej rasce, 1 lyžica oregána, 20 g čerstvého droždia

náplň: pór, šunka, niva

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v nasledujúcom poradí a zapneme program Príprava cesta. Alebo vypracujeme ručne a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto preložíme na dosku a rozvaľkáme asi na veľkosť plechu. Nožom alebo radielkom odkrojíme, aby vznikol pravidelný obdĺžnik a zrežeme mu trochu rohy. Doprostred cesta navrstvíme náplň a cesto narežeme šikmo na päť rovnakých pásov. Z vrchu a zo spodu necháme asi 10 cm nenarezané. Pásy striedavo prekladáme, dokončíme hlavu a chvost zatočíme. Krokodíla preložíme na plech a stočíme ho do požadovaného tvaru. Zo zvyšného cesta vytvarujeme nohy a oči. Z nožnicami nastriháme zuby a na chrbte ostne. Oči môžeme dotvoriť olivami. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Makové pagáčiky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:52

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 40 g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 1 vajce, 50 ml vlažného mlieka, 30 g čerstvého droždia, 45 g celého maku, 200 ml smotany na šľahanie,soľ

Postup

Všetky suroviny zmiešame a dôkladne hnietime, pokiaľ sa nám všetky suroviny nespoja. Necháme 20 minúť kysnúť pod utierkou. Vyvaľkáme cesto hrubé 3 cm a vykrajujeme kolieska. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečienie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút do zlatista.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Kapustové šatôčky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:22

Ingrediencie

cesto: 600 g hladkej múky, 150 ml oleja, 3 žĺtky, 260 ml vlažného mlieka, 1 lyžička soli, 1 kocka droždia (42g)

plnka: 1 balenie kyslej kapusty (1kg), 150 g anglickej slaniny, 1 strúčik cesnaku, provensálske korenie

žĺtok na potretie

Postup

Všetky suroviny  vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme v teple 20 minút odpočívať. Medzitým podusíme nakrájanú slaninu s kapustou, ochutíme korením a prelisovaným cesnakom. Vykysnuté cesto povaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho štvorčeky (11cm x11 cm) . Vzniknuté štvorčeky naplníme pripravenou plnkou a uzavrieme tak, že k sebe spojíme na stred vždy protiľahlé cípy štvorca. Šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a necháme ešte 40 minút vykysnúť. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista.

 


 

 
Chlieb s anglickou slaninou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:18

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 7g sušeného droždia, 3 lyžice olivového oleja, 300 ml vody, 2 strúčiky cesnaku, 200 g anglickej slaniny

Postup

V miske zmiešame múku, soľ, droždie. Pridáme olej, vodu, prepasirovaný cesnak a na malé kocky nakrájanú slaninu. Dôkladne premiešame a podľa potreby môžeme pridať vodu. Spracované cesto, necháme pod utierkou kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochník, preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť na teplom mieste. Potom bochník jemne posypeme múkou, narežeme do kríža a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút do zlatista.

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 

 
Tofu slimáci PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:16

Ingrediencie

cesto: 1 kocka droždia, 600 g hladkej múky, 120 g masla, 270 ml vlažného mlieka, 1 lyžička soli, 1 žĺtok na potretie

plnka: 2 balíčky udeného nastrúhaného syra tofu, 1 nakrájaný pór, 125 g masla, 1 strúhanú mrkvu, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, soľ, sézamové semiačka na posypanie

Postup

Všetky suroviny určené na cesto vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme v teple asi 20 minút odpočinúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Potom potrieme náplňou a zvinieme ako roládu.  Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín. Takto pripravenú roládu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vzniknú nám slimáci, ktorých pokladieme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semiačkami a necháme ešte asi 40 minút vykysnúť. Pečieme

 


 

 
Masťové rohlíky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:48

Ingrediencie

220 ml vlažnej vody, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky soli, 50 g zmäknutej masti, 400 g hladkej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, bielok a celý mak na posypanie

Postup

Do nádoby pekárne nalejeme vodu, pridáme cukor, soľ, masť, zasypeme múkou, droždím. Zapneme program Príprava cesta. Po vykysnutí cesto rozpolíme a každú časť rozvaľkáme na kruh a rozkrojíme na osem častí. Od širšej strany zrolujeme do rohlíka a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút kysnúť, potom potrieme bielkom (alebo celým vajíčkom) a posypeme celým makom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 12-15 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
« ZačiatokDozadu1234567DopreduKoniec »

Stránka 7 z 7

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist