Kysnuté cesto-slané
Krokodíl PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:54

Ingrediencie

cesto: 260 ml mlieka, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 lyžička drvenej rasce, 1 lyžica oregána, 20 g čerstvého droždia

náplň: pór, šunka, niva

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v nasledujúcom poradí a zapneme program Príprava cesta. Alebo vypracujeme ručne a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto preložíme na dosku a rozvaľkáme asi na veľkosť plechu. Nožom alebo radielkom odkrojíme, aby vznikol pravidelný obdĺžnik a zrežeme mu trochu rohy. Doprostred cesta navrstvíme náplň a cesto narežeme šikmo na päť rovnakých pásov. Z vrchu a zo spodu necháme asi 10 cm nenarezané. Pásy striedavo prekladáme, dokončíme hlavu a chvost zatočíme. Krokodíla preložíme na plech a stočíme ho do požadovaného tvaru. Zo zvyšného cesta vytvarujeme nohy a oči. Z nožnicami nastriháme zuby a na chrbte ostne. Oči môžeme dotvoriť olivami. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Makové pagáčiky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:52

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 40 g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 1 vajce, 50 ml vlažného mlieka, 30 g čerstvého droždia, 45 g celého maku, 200 ml smotany na šľahanie,soľ

Postup

Všetky suroviny zmiešame a dôkladne hnietime, pokiaľ sa nám všetky suroviny nespoja. Necháme 20 minúť kysnúť pod utierkou. Vyvaľkáme cesto hrubé 3 cm a vykrajujeme kolieska. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečienie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút do zlatista.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Kapustové šatôčky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:22

Ingrediencie

cesto: 600 g hladkej múky, 150 ml oleja, 3 žĺtky, 260 ml vlažného mlieka, 1 lyžička soli, 1 kocka droždia (42g)

plnka: 1 balenie kyslej kapusty (1kg), 150 g anglickej slaniny, 1 strúčik cesnaku, provensálske korenie

žĺtok na potretie

Postup

Všetky suroviny  vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme v teple 20 minút odpočívať. Medzitým podusíme nakrájanú slaninu s kapustou, ochutíme korením a prelisovaným cesnakom. Vykysnuté cesto povaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho štvorčeky (11cm x11 cm) . Vzniknuté štvorčeky naplníme pripravenou plnkou a uzavrieme tak, že k sebe spojíme na stred vždy protiľahlé cípy štvorca. Šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a necháme ešte 40 minút vykysnúť. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista.

 


 

 
Chlieb s anglickou slaninou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:18

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 7g sušeného droždia, 3 lyžice olivového oleja, 300 ml vody, 2 strúčiky cesnaku, 200 g anglickej slaniny

Postup

V miske zmiešame múku, soľ, droždie. Pridáme olej, vodu, prepasirovaný cesnak a na malé kocky nakrájanú slaninu. Dôkladne premiešame a podľa potreby môžeme pridať vodu. Spracované cesto, necháme pod utierkou kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochník, preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť na teplom mieste. Potom bochník jemne posypeme múkou, narežeme do kríža a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút do zlatista.

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 

 
Tofu slimáci PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:16

Ingrediencie

cesto: 1 kocka droždia, 600 g hladkej múky, 120 g masla, 270 ml vlažného mlieka, 1 lyžička soli, 1 žĺtok na potretie

plnka: 2 balíčky udeného nastrúhaného syra tofu, 1 nakrájaný pór, 125 g masla, 1 strúhanú mrkvu, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, soľ, sézamové semiačka na posypanie

Postup

Všetky suroviny určené na cesto vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme v teple asi 20 minút odpočinúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Potom potrieme náplňou a zvinieme ako roládu.  Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín. Takto pripravenú roládu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vzniknú nám slimáci, ktorých pokladieme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semiačkami a necháme ešte asi 40 minút vykysnúť. Pečieme

 


 

 
Masťové rohlíky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:48

Ingrediencie

220 ml vlažnej vody, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky soli, 50 g zmäknutej masti, 400 g hladkej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, bielok a celý mak na posypanie

Postup

Do nádoby pekárne nalejeme vodu, pridáme cukor, soľ, masť, zasypeme múkou, droždím. Zapneme program Príprava cesta. Po vykysnutí cesto rozpolíme a každú časť rozvaľkáme na kruh a rozkrojíme na osem častí. Od širšej strany zrolujeme do rohlíka a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút kysnúť, potom potrieme bielkom (alebo celým vajíčkom) a posypeme celým makom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 12-15 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
« ZačiatokDozadu1234567DopreduKoniec »

Stránka 7 z 7

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist