Cibuľové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 September 2013 15:09

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 30 g droždia, 1 lyžička cukru, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, asi 150 ml vody, 1 vajce + 1 vajce na potretie

plnka: 250 g cibule, 200 g oravskej slaniny, celú rascu, 1 lyžica oleja

Postup

Z jednej lyžice múky, vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do misy preosejeme hladkú a polohrubú múku, pridáme pripravený kvások, soľ, olej, vajce a vlažnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Pripravíme si plnku: Na rozohriatom oleji opečieme na malé kocky pokrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme rascu, podľa potreby osolíme a zmes necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na  hrúbku asi 1 cm a pohárom vykrajujeme koláčiky s priemerom 6 až 7 cm. Poukladáíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Dnom menšieho pohára urobíme do koláčov jamky, ktoré naplníme cibuľovou plnkou. Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist