Írsky chlieb PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 November 2013 16:40

Ingrediencie

450 g špaldovej múky, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 500 ml bieleho jogurtu

Postup

V miske premiešame múku, cukor, soľ a sódu . Pridáme biely jogurt a zmes jemne premiešavame vidličkou, kým sa cesto nespojí. V žiadnom prípade sa nesmie cesto miesiť a vypracovávať ! Pomúčenými rukami vytvarujeme guľatý bochník, ktorý preložíme do jenskej misy vystlanej papierom na pečenie. Vrch cesta posypeme 2 lyžicami špaldovej múky. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 60-70 minút dozlatista. Po upečení vyberieme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist