Írsky chlieb PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 November 2013 16:40

Ingrediencie

450 g špaldovej múky, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, 500 ml bieleho jogurtu

Postup

V miske premiešame múku, cukor, soľ a sódu . Pridáme biely jogurt a zmes jemne premiešavame vidličkou, kým sa cesto nespojí. V žiadnom prípade sa nesmie cesto miesiť a vypracovávať ! Pomúčenými rukami vytvarujeme guľatý bochník, ktorý preložíme do jenskej misy vystlanej papierom na pečenie. Vrch cesta posypeme 2 lyžicami špaldovej múky. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 60-70 minút dozlatista. Po upečení vyberieme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist