Jesenné slimáky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 16 November 2013 05:22

Ingrediencie

200 ml vody, 1 lyžička cukru, 4 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 400 g hladkej múky, 20 g čerstvého droždia, 10 párok, 1 vajíčko na potretie

Postup

Vo vlažnej vode rozmiešame cukor, droždie, pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Hotové vykysnuté cesto prepracujeme, rozdelíme na 20 dielov. Z každého dielu urobíme buchtičku, ktorú necháme 10 minút podkysnúť. Potom z nich jednotlivo vyvaľkáme pramene. Párky prerežeme na polovicu a na guľatej strane, nožnicami nastrihneme rožky (ako na obrázku). Okolo párku zavinieme prameň cesta, ktorý vedieme pod rožky a ukončíme pod párkom. Slimáky necháme na plechu podkysnúť , potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.

zdroj:www.toprecepty.cz


 

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist