Jesenné slimáky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 16 November 2013 05:22

Ingrediencie

200 ml vody, 1 lyžička cukru, 4 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 400 g hladkej múky, 20 g čerstvého droždia, 10 párok, 1 vajíčko na potretie

Postup

Vo vlažnej vode rozmiešame cukor, droždie, pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Hotové vykysnuté cesto prepracujeme, rozdelíme na 20 dielov. Z každého dielu urobíme buchtičku, ktorú necháme 10 minút podkysnúť. Potom z nich jednotlivo vyvaľkáme pramene. Párky prerežeme na polovicu a na guľatej strane, nožnicami nastrihneme rožky (ako na obrázku). Okolo párku zavinieme prameň cesta, ktorý vedieme pod rožky a ukončíme pod párkom. Slimáky necháme na plechu podkysnúť , potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.

zdroj:www.toprecepty.cz


 

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist