Trhací bylinkovo - cesnakový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Streda, 25 Jún 2014 13:04

Ingrediencie

cesto: 180 g vody, 20 g oleja, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky cukru, 30 g ražnej múky, 60 g pšeničnej celozrnnej múky, 210 g hladkej múky, 12 g čerstvého droždia

plnka: 70 g masla, 3 strúčiky cenaky, štipka soli, bylinky ( petržlen, bazalku, rozmarín...), strúhaný tvrdý syr

Postup

Pripravíme si klasické kysnuté cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik (50x30 cm). Maslo zohrejeme, trošku posolíme a pridáme prelisované cesnaky. Touto zmesou natrieme celý plát, posypeme nasekanými bylinkami a posypeme nastrúhaným syrom. Plát prerežeme po dĺžke na 6 častí. Tie položíme na seba a opäť rozdelíme na 6 častí. Tie vyskladáme vedľa seba do formy na biskupský chlebíček, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Potrieme zvyšným maslom a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist