Trhací bylinkovo - cesnakový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Streda, 25 Jún 2014 13:04

Ingrediencie

cesto: 180 g vody, 20 g oleja, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky cukru, 30 g ražnej múky, 60 g pšeničnej celozrnnej múky, 210 g hladkej múky, 12 g čerstvého droždia

plnka: 70 g masla, 3 strúčiky cenaky, štipka soli, bylinky ( petržlen, bazalku, rozmarín...), strúhaný tvrdý syr

Postup

Pripravíme si klasické kysnuté cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik (50x30 cm). Maslo zohrejeme, trošku posolíme a pridáme prelisované cesnaky. Touto zmesou natrieme celý plát, posypeme nasekanými bylinkami a posypeme nastrúhaným syrom. Plát prerežeme po dĺžke na 6 častí. Tie položíme na seba a opäť rozdelíme na 6 častí. Tie vyskladáme vedľa seba do formy na biskupský chlebíček, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Potrieme zvyšným maslom a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist