Prekladaná cesnaková roláda PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 01 August 2014 13:06

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 30 g čerstvého droždia, 100 g masla, 1 žĺtok, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky cukru

plnka: 200 g zmäknutého masla, 1 celý cesnak, 1 žĺtok, 1/2 lyžičky soli

1 vajíčko na potretie

Postup

Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Pripravíme si plnku vyšľahaním masla, žĺtka, soli a prelisovaných cesnakov. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 bochníky. Každý vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik veľkosti 50x30 cm. Natrieme  plnkou a zvinieme ako roládu. Každú nakrájame na kúsky a podľa fotky naukladáme priamo na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť, potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist