Prekladaná cesnaková roláda PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 01 August 2014 13:06

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 30 g čerstvého droždia, 100 g masla, 1 žĺtok, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky cukru

plnka: 200 g zmäknutého masla, 1 celý cesnak, 1 žĺtok, 1/2 lyžičky soli

1 vajíčko na potretie

Postup

Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Pripravíme si plnku vyšľahaním masla, žĺtka, soli a prelisovaných cesnakov. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 bochníky. Každý vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik veľkosti 50x30 cm. Natrieme  plnkou a zvinieme ako roládu. Každú nakrájame na kúsky a podľa fotky naukladáme priamo na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť, potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist