Riteše PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 13 September 2014 12:14

Ingrediencie

cesto: 600 g polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 2 vajcia, 60 g masla, 300 ml mlieka, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru

plnka: 300 g škvariek, 1 väčšia cuketa, 2 cibule, 3 vajcia,  2 lyžice majoránu, 100 ml kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie

Postup

Pripravíme si klasické kysnuté cesto. Na plnku škvarky pomelieme, cuketu očistíme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Škvarky, cibuľu a cuketu vymiešame s 2 vajcami a smotanou, dochutíme majoránkou, soľou a bielym korením.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnika, potrieme polovicou plnky a zrolujeme do rolády. Nakrájame rovnaké kolieska, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, reznou stranou na papier. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist