Celozrnné kaiserky |
![]() |
![]() |
![]() |
Štvrtok, 15 Október 2020 15:55 |
Ingrediencie 200 g pšeničnej chlebovej múky, 150 g pšeničnej celozrnnej jemne mletej múky, 150 g špaldovej jemne mletej múky, 300 ml vlažného mlieka, 25 ml oleja, 20 g čerstvého droždia, 1 lyžička medu, 15 g soli, vajce na potretie, semiačka na posypanie Postup Do mištičky si dáme 150 ml vlažného mlieka, med a rozdrobené droždie a necháme 15 minút vzísť kvások. V miske zmiešame múky, soľ, olej. Pridáme hotový kvások a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme pod utierkou hodinu vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelím a na 11 častí, vytvarujeme bochníčky, ktoré necháme 20 minút podkysnúť. Potom bochníčky prerežeme raznicou alebo nožom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semiačkami. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...