Tofu slimáci PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:16

Ingrediencie

cesto: 1 kocka droždia, 600 g hladkej múky, 120 g masla, 270 ml vlažného mlieka, 1 lyžička soli, 1 žĺtok na potretie

plnka: 2 balíčky udeného nastrúhaného syra tofu, 1 nakrájaný pór, 125 g masla, 1 strúhanú mrkvu, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, soľ, sézamové semiačka na posypanie

Postup

Všetky suroviny určené na cesto vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme v teple asi 20 minút odpočinúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Potom potrieme náplňou a zvinieme ako roládu.  Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín. Takto pripravenú roládu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Vzniknú nám slimáci, ktorých pokladieme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semiačkami a necháme ešte asi 40 minút vykysnúť. Pečieme

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist