Chlieb s anglickou slaninou Tlačiť
Utorok, 17 Február 2009 04:18

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 7g sušeného droždia, 3 lyžice olivového oleja, 300 ml vody, 2 strúčiky cesnaku, 200 g anglickej slaniny

Postup

V miske zmiešame múku, soľ, droždie. Pridáme olej, vodu, prepasirovaný cesnak a na malé kocky nakrájanú slaninu. Dôkladne premiešame a podľa potreby môžeme pridať vodu. Spracované cesto, necháme pod utierkou kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochník, preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť na teplom mieste. Potom bochník jemne posypeme múkou, narežeme do kríža a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 35 minút do zlatista.

zdroj:www.mimibazar.cz