Kapustové šatôčky Tlačiť
Utorok, 17 Február 2009 04:22

Ingrediencie

cesto: 600 g hladkej múky, 150 ml oleja, 3 žĺtky, 260 ml vlažného mlieka, 1 lyžička soli, 1 kocka droždia (42g)

plnka: 1 balenie kyslej kapusty (1kg), 150 g anglickej slaniny, 1 strúčik cesnaku, provensálske korenie

žĺtok na potretie

Postup

Všetky suroviny  vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme v teple 20 minút odpočívať. Medzitým podusíme nakrájanú slaninu s kapustou, ochutíme korením a prelisovaným cesnakom. Vykysnuté cesto povaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho štvorčeky (11cm x11 cm) . Vzniknuté štvorčeky naplníme pripravenou plnkou a uzavrieme tak, že k sebe spojíme na stred vždy protiľahlé cípy štvorca. Šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a necháme ešte 40 minút vykysnúť. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista.