Makové pagáčiky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:52

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 40 g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 1 vajce, 50 ml vlažného mlieka, 30 g čerstvého droždia, 45 g celého maku, 200 ml smotany na šľahanie,soľ

Postup

Všetky suroviny zmiešame a dôkladne hnietime, pokiaľ sa nám všetky suroviny nespoja. Necháme 20 minúť kysnúť pod utierkou. Vyvaľkáme cesto hrubé 3 cm a vykrajujeme kolieska. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečienie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút do zlatista.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist