Krokodíl PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:54

Ingrediencie

cesto: 260 ml mlieka, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 lyžička drvenej rasce, 1 lyžica oregána, 20 g čerstvého droždia

náplň: pór, šunka, niva

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v nasledujúcom poradí a zapneme program Príprava cesta. Alebo vypracujeme ručne a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto preložíme na dosku a rozvaľkáme asi na veľkosť plechu. Nožom alebo radielkom odkrojíme, aby vznikol pravidelný obdĺžnik a zrežeme mu trochu rohy. Doprostred cesta navrstvíme náplň a cesto narežeme šikmo na päť rovnakých pásov. Z vrchu a zo spodu necháme asi 10 cm nenarezané. Pásy striedavo prekladáme, dokončíme hlavu a chvost zatočíme. Krokodíla preložíme na plech a stočíme ho do požadovaného tvaru. Zo zvyšného cesta vytvarujeme nohy a oči. Z nožnicami nastriháme zuby a na chrbte ostne. Oči môžeme dotvoriť olivami. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist